Технологія мармеладу желейного на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження
2017-12-26
Друк
Активний до:
2018-12-27
Анотація пропозиції:
Фахівці ХДУХТ (м. Харків, Україна) пропонують технологію мармеладу желейного на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження. Технологія мармеладу дозволяє зменшити витрати агару, ввести до складу виробів вітаміни, органічні кислоти, мінеральні речовини, виключити з рецептури синтетичні барвники та ароматизатори, зменшити витрати лимонної кислоти.
Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Мармелад желейний на агарі виготовляється з добавками камедей рослинного та мікробного походження - камеді рожкового дерева, камеді тара, ксантанової камеді. Замість синтетичних барвників та ароматизаторів до рецептурного складу мармеладу введено концентрат соку плодового або ягідного. Розроблена технологія дозволяє зменшити витрати агару та лимонної кислоти, а також збагатити вироби вітамінами і мінеральними речовинами
Інновації і переваги пропозиції:
Переваги розробленої технології мармеладу полягають у зменшенні кількості агару та лимонної кислоти, повному виключенні штучних барвників, ароматизаторів і есенцій, що дозволить використовувати мармелад у раціоні харчування дітей та людей хворих на алергію. Крім того, у розробленій технології мармеладу вперше використано камеді рослинного та мікробного походження у драглеутворюючій суміші з агаром та соків концентрованих як джерела вітамінів, органічних кислот, мінеральних речовин.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Розроблений мармелад желейний на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження характеризується наступними фізико-хімічними показниками: масова частка вологи 15...20%, масова частка редукувальних речовин - до 20%, загальна кислотність 7,5...22,5 град.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Авторські права (copyright)
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника
Тип шуканого партнера:
Підприємства кондитерської промисловості
Сфера діяльності партнера:
Виробництво готових виробів та напівфабрикатів
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Білорусь, Україна, країни ЄС
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
[Закрити вікно]