Технологія виробництва фруктового батончику збагаченого сушеними подрібненими сланями вакаме
2017-12-19
Друк
Активний до:
2018-12-20
Анотація пропозиції:
У Харківському державному університеті харчування та торгівлі (Україна) розроблено технологію виробництва фруктового батончику збагаченого органічним йодом вакаме. Дана технологія спрямована на вирішення проблеми низького вмісту йоду в раціоні харчування людини, водночас поповнюючи раціон споживача іншими мінеральними речовинами та вітамінами.
Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Розроблено та запропоновано технологію фруктового батончику збагаченого органічним йодом вакаме, призначеного для введення у харчові продукти, в тому числі лікувально-профілактичного призначення. Дана технологія дозволяє уникнути використання теплової обробки, що сприяє збереженню цінних мікронутрієнтів, а також розширити асортимент йодованих кондитерських виробів для збагачення раціонів харчування населення України органічним йодом з метою профілактики захворювань щитівки .
Інновації і переваги пропозиції:
Запропонована технологія забезпечує високі технологічні і органолептичні показники, високу харчову та біологічну цінність кондитерських виробів, а також дозволяє збагатити батончики таким дефіцитним мікронутрієнтом як йод. Крім того, впровадження даної технології на підприємствах харчової промисловості та ресторанного господарства не потребує закупівлі нового коштовного обладнання та виділення додаткової площі. Отже технологія може бути реалізована на підприємстві будь-якої потужності.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Розроблені кондитерські вироби містять органічний йод, який 100% засвоюється організмом людини при споживанні фруктового батончику
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Авторські права (copyright)
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника
Тип шуканого партнера:
Підприємства кондитерської промисловості
Сфера діяльності партнера:
Виробництво готових виробів та напівфабрикатів
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Білорусь, Україна, країни ЄС
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
[Закрити вікно]