Технологія здобного печива з виноградними порошками
2017-12-09
Друк
Активний до:
2018-12-10
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, запропонував технологію виготовлення здобного печива оздоровчого спрямування з додаванням порошків з виноградних кісточок та виноградних шкірочок, що характеризується підвищеною харчовою цінністю, високими органолептичними і фізико-хімічними показниками якості. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Одним із напрямків створення технології здобного печива з оздоровчими властивостями є використання продуктів переробки рослинної сировини. Цінним джерелом корисних речовин (поліфенольних сполук, харчових волокон, мінеральних речовин) є продукти переробки виноградних вичавків, що залишаються під час виробництва виноградних вин. В здобному печиві з додаванням порошків з виноградних кісточок та виноградних шкірочок, що вироблені з виноградних вичавків, міститься значна кількість поліфенольних сполук з потужною антиоксидантною дією, харчових волокон, мінеральних речовин. Печиво рекомендовано для широких верств населення.
Інновації і переваги пропозиції:
Запропонована технологія дозволяє розширити асортимент кондитерських виробів оздоровчого призначення, зменшити їх собівартість завдяки заміні імпортного какао-порошку порошками з виноградних вичавків. Технологія забезпечена проектом нормативної документації.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
В запропонованій технології передбачено внесення на стадії замісу тіста порошку з виноградних кісточок або порошку з виноградних шкірочок, попередньо змішаного з борошном пшеничним.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
патент України на корисну модель «Спосіб виробництва печива здобного» № 112650, , 2016 р.
патент України на корисну модель «Спосіб виробництва печива здобного “Виноградне”» № 112649, 2016 р.
патент України на корисну модель «Спосіб виробництва печива здобного» № 112651, 2016 р.
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Випробовування нових застосувань
Тип шуканого партнера:
Підприємства кондитерської промисловості та ресторанного господарства
Сфера діяльності партнера:
Виробництво кондитерських виробів; переробна промисловість; харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
[Закрити вікно]