русский english
Плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням
2020-01-29
Активний до:
2021-01-29
Анотація пропозиції:
Університет (ХДУХТ), м. Харків, що спеціалізується в галузі наукових розробок та освітніх послуг, запропонував плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням, що забезпечує отримання плівкового покриття з антибактеріальною, розширеною і підвищеною мікробіологічною активністю проти різних збудників хвороб плодів томатів (бактерій та грибків) при зберіганні. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Плівкове покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням передбачає включення до складу плівкового покриття композиції з екстрактів лікарсько-рослинної сировини (імбиру лікарського, шкірки апельсину й цибулин часнику посівного) - як антибактеріальної основи, низькомолекулярного хітозану (НМХ) - як плівкоутворювача, гліцерину – як пластифікатора, хлориду кальцію (CaCl2, харчова добавка Е 509) - як структуроутворювача, лимонної кислоти (Citric acid, харчова добавка E330) – як консерванту та антиоксиданту, ефірної олії шкірки апельсину – як посилювача антибактеріальної активності плівкового покриття.
До підготовленої композиції з екстрактів лікарсько-рослинної сировини (в заданому співвідношенні) розчиняється хітозан (НМХ), додають пластифікатор гліцерин, вносять структуроутворювач - хлорид кальцію, консервант – лимонну кислоту та ефірну олію апельсину з подальшим формуванням плівки перемішуванням на магнітній мішалці не більше 2 хвилин при кімнатній температурі.
Плоди томатів після збору врожаю обробляють плівковим покриттям шляхом занурення томатів та подають на зберігання. Після обробки томатів на поверхні плодів утворюється прозоре антибактеріальне плівкове покриття, товщиною 0,5 мкм. За рахунок інгібування шкідливої мікробіоти на поверхні плодів та призупинення окисних процесів збільшується термін зберігання томатів в 1,5 – 2 рази.
Інновації і переваги пропозиції:
Технічним результатом, що досягається при використанні плівкового покриття для обробки плодів томатів перед зберіганням з антибактеріальною, розширеною і підвищеною мікробіологічною активністю проти різних збудників хвороб плодів томатів (бактерій та грибків); екологічно безпечного для організму людини; збільшення термінів зберігання плодів томату; зменшення трудових та енергетичних ресурсів; спрощення та прискорення технологічного процесу підготовки плодів томату до зберігання та зниження собівартості покриття.
Ця композиція з екстрактів є ефективним універсальним засобом для захисту плодів томатів під час зберігання, що покриває увесь спектр розповсюджених хвороб томату. З метою забезпечення водорозчинності та екологічної безпеки речовин, що контактують безпосередньо з продуктами харчування, для застосування в розробці технології покриттів рекомендовано водні та водно-спирто-гліцеринові екстракти рослинної сировини.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Сільське господарство; Обробка харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчова микробіологія / токсикологія / контроль якості
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Сільськогосподарські генно-інженерні застосування; Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Подана заявка на патент
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Дослідницькі, комерційні та промислові організації, інвестори, партнери для впровадження технології у виробництво
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловость, сільське господарство, торгівля.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.