русский english
Технологія виробництва хліба із пшеничного борошна з додаванням пшона
2019-11-05
Активний до:
2020-11-05
Анотація пропозиції:
Університет (ХДУХТ), м. Харків, що спеціалізується в галузі наукових розробок та освітніх послуг, запропонував технологію виробництва хліба із пшеничного борошна з додаванням пшона, що забезпечить отримання продукту з високими смаковими властивостями та харчовою цінністю, покращеною якістю, а також розширення асортименту продукції. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Хліб із пшеничного борошна з додаванням пшона готується за традиційною технологією безопарним способом, який включає такі операції: підготовка компонентів, замішування тіста з внесенням всіх рецептурних компонентів, його дозрівання, розподіл тіста на шматки, формування тістових заготовок та їх вистоювання, випікання виробів. З метою підвищення харчової та біологічної цінності частину пшеничного борошна заміняють на пшоно, яке попередньо очищають від домішок, промивають, заливають холодною водою, доводять до кипіння, проварюють на слабкому вогні до напівготовності, зливають воду та охолоджують крупу. Такий спосіб попередньої термічної обробки пшона вимагає мінімальних фінансових витрат, дозволяє максимально зберегти харчову цінність крупи, забезпечує її щільну консистенцію, яка добре розжовується у готовому хлібі.
Інновації і переваги пропозиції:
Створення хліба із пшеничного борошна з пшоном шляхом використання борошна пшеничного 1-го ґатунку, додаванням зернового (збагачувального) компоненту – пшона шліфованого, заміни термофільних дріжджів сухими заквасками, додатковим внесенням ферментного препарату з геміцелюлолітичною активністю, що забезпечить підвищення харчової та біологічної цінності, покращення структурно-механічних властивостей, покращення смаку і аромату готового виробу, прискорення способу виробництва продукту, розширення асортименту хліба оздоровчого призначення.
Замість термофільних дріжджів передбачено використання сухих заквасок, оскільки бездріжджові закваски і хліб, приготований на їх основі, збагачують організм органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, клітковиною, біостимуляторами. Крім того, використання сухих заквасок дещо скорочує технологічний процес виготовлення хліба.
Закваска дозволяє досягти бажаної структури пористості м’якушки, сприяє утворенню хрусткої скоринки. забезпечує значний об’єм, якісну структуру м’якушки, м’якість і свіжість виробів, надає готовій продукції насиченого смаку та унікального своєрідного аромату.
Для покращення структурно-механічних показників хліба з пшоном запропоновано введення в тісто ферментного препарату із геміцелюлолітичною активністю, який діє на нерозчинні високомолекулярні пентозани борошна, збільшує частку низькомолекулярних пентозанів, сприяючи утворенню більш міцного каркаса клейковини.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Кількісне співвідношення рецептурних компонентів забезпечує отримання хліба підвищеної харчової і біологічної цінності з високими показниками якості, які повністю відповідають встановленим вимогам.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
2019 рік.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника
Тип шуканого партнера:
Комерційні та промислові організації, інвестори, партнери для замовлення на виробництво хліба із пшеничного борошна з додаванням пшона.
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловость, хлібопекарське виробництво, торгівля.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.