русский english
Гречаний хліб підвищеної харчової та біологічної цінності
2019-01-15
Активний до:
2020-01-16
Анотація пропозиції:
Університет (ХДУХТ), м. Харків, що спеціалізується в галузі наукових розробок та освітніх послуг, запропонував технологію виробництва гречаного хліба, що забезпечить отримання продукту з високими смаковими властивостями та харчовою цінністю, покращеною якістю, а також розширення асортименту продукції. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Розроблена технологія натурального гречаного хліба підвищеної харчової та біологічної цінності. Гречаний хліб готується за традиційною технологією безопарним способом, який включає такі операції: підготовка компонентів, замішування тіста з внесенням всіх рецептурних компонентів, в тому числі борошна гречаного та житнього обдирного, сухої закваски O-tentic Slovian, ферментного препарату Пентопан 500 BG, його дозрівання, розподіл тіста на шматки, формування тістових заготовок та їх вистоювання, випікання виробів.
Запропонований гречаний хліб на заквасках за кількістю білка, його амінокислотним складом, за вмістом жиру, фітостеринів, вітамінів (групи В, РР), мінеральних речовин, зокрема магнію, феруму, фосфору, перевищує відомі аналоги.
Інновації і переваги пропозиції:
Створення натурального гречаного хліба підвищеної харчової та біологічної цінності здійснюється шляхом використання як збагачувальної добавки – борошно гречане у кількості 30,0…40,0% та борошно житнє обдирне у кількості 13,2…23,5%, використання сухої закваски O-tentic Slovian, додатковим внесенням ферментного препарату Пентопан 500 BG з геміцелюлолітичною активністю, що забезпечує підвищення харчової та біологічної цінності, покращення структурно-механічних властивостей, поліпшення смаку і аромату готового виробу, прискорення технологічного процесу виробництва продукту, розширення асортименту хліба оздоровчого призначення.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Кількісне співвідношення рецептурних компонентів забезпечує отримання хліба підвищеної харчової і біологічної цінності з високими показниками якості, які повністю відповідають встановленим вимогам.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали
Тип шуканого партнера:
Комерційні та промислові організації, інвестори, партнери для замовлення на виробництво гречаного хліба .
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловость, хлібопекарське виробництво, торгівля.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.