русский english
Спосіб виробництва паст з плодовоягідної сировини
2017-12-07
Активний до:
2018-12-08
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує проект впровадження способу із виробництва паст з плодовоягідної сировини та їх апаратурного оформлення. Реалізація проекту дозволить розширити асортимент консервованої продукції рослинного походження, згладити сезонність вживання вітамінних продуктів, знизити собівартість продукції. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження способу у виробництво.
Опис пропозиції:
Запропонований спосіб дозволяє розширити асортиментпастоподібної продукції з плодовоягідної сировини високої біологічної цінності, зберегти показники харчової цінності сировини при її переробці, згладити сезонність її споживання, зберегти ресурси. Застосування високоінтенсифікованого процесу випаровування на базі удосконаленого роторного плівкового апарата дасть змогу значно прискорити концентрування, підвищити якість плодовоягідних паст, дозволить організувати безупинний технологічний процес та покращити умови експлуатації обладнання.
Перевагами впровадження даної технології є інтенсифікація технологічного процесу за рахунок використання роторного плівкового апарату для концентрування плодовоягідного пюре; підвищення якості готового продукту за рахунок максимального збереження біологічно активних речовин, відсутність перегріву компонентів на кожній стадії процесу; збереження енергетичних ресурсів і підвищення виходу готового продукту.
Продавець технології має досвід її апробації на виробничому підприємстві МС «Холод». Пробні партії виробництва фруктових паст з плодовоягідної сировини мали позитивну оцінку за органолептичними та техніко-економічними показниками.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої технології є розробка принципово нових пастоподібних харчових продуктів з підвищеною біологічною цінністю, удосконалення способу виробництва фруктових паст та відповідного технологічного обладнання на основі застосування інноваційних аспектів інтенсифікації тепломасоперенесення при концентруванні паст з плодовоягідної сировини у роторному плівковому апараті, підвищення ефективності переробки плодовоягідної сировини при зниженні матеріальних та енергетичних затрат.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація технології на нові матеріали; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва харчової продукції
Сфера діяльності партнера:
машинобудування, харчова промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології у виробництво, машинобудування
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.