русский english
Безрефлекторна ІЧ-сушарка природної рослинної сировини
2017-12-01
Активний до:
2018-12-02
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує проект впровадження конструкції безрефлекторної ІЧ-сушарки природної рослинної сировини. Реалізація проекту дозволить розширити асортимент продукції природного походження, згладити сезонність вживання продуктів природнього походження та зменшити собівартість отриманих продуктів харчування. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження конструкції у технологічні процеси виробництва.
Опис пропозиції:
Запропонована конструкція безрефлекторної ІЧ-сушарки природної рослинної сировини, дозволяє зменшити енерго- та металоємність існуючих сушарок та розширити асортимент природної рослинної продукції високої біологічної якості, зберегти показники харчової цінності при її переробці та згладити сезонність її споживання. Застосування високоінтенсифікованого процесу ІЧ-сушіння на базі розробленої безрефлекторної ІЧ-сушарки дасть змогу значно прискорити процес ІЧ-сушіння сировини, підвищити якість сушених природних напівфабрикатів з одночасною їх стерилізацією в ІЧ полі, а також покращити умови експлуатації сушарного обладнання.
Перевагами впровадження даної конструкції безрефлекторної ІЧ-сушарки є зниження тривалості процесу ІЧ-сушіння за рахунок вимушеної конвекції; підвищення якості готового продукту за рахунок м'якого обігріву та низького температурного режиму; рівномірне теплове поле на приймальній поверхні та між лотками, за рахунок розташування ГПРЕнВТ над та під лотком з сировиною; зменшення геометричних розмирів та простоти конструкції за рахунок використання безрефлекторного ГПРЕнВТ
Пробні партії виробництва висушених рослинних напівфабрикатів мали позитивну оцінку за органолептичними та техніко-економічними показниками.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої конструкції є розробка принципово нового обладнання для ІЧ-сушіння з метою отримання висушеної природної сировини підвищеної біологічної цінності, удосконалення способу виробництва сушених виробів та відповідного технологічного обладнання на основі застосування інноваційних аспектів інтенсифікації тепломасоперенесення при сушіння природної сировини у ІЧ-сушарці, підвищення ефективності переробки природної сировини при зниженні матеріальних та енергетичних затрат в процесі ІЧ-сушіння.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва харчової, хімічної та фармацевтичної продукції
Сфера діяльності партнера:
Машинобудування, харчова, хімічна та фармацевтична промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво, машинобудування
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.