русский english
Технологія олій, жирів та сумішей жирових капсульованих
2017-11-28
Активний до:
2018-11-29
Анотація пропозиції:
Науковці ХДУХТ (Україна), що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок пропонують спосіб одержання олій, жирів та сумішей жирових капсульованих шляхом використання та переробки олій, жирів та їх сумішей, збагачених жиророзчинними вітамінами, стерини, каротиноїди, фосфоліпіди тощо шляхом використання альгінату натрію (природного полісахариду).
Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Принципово нова технологія одержання продукту дозволяє капсулювати гідрофобні харчові системи, а саме олії, жири та суміші жирові у гідрофільну оболонку. Продукт кулеподібної форми діаметром 6…12 мм з інтактною олієжировою складовою дозволяє визначити принципи поведінки нової товарної форми у складі кулінарної продукції, а саме:
1) дозована кількість олієжирової сировини;
2) маскування запаху олієжирової сировини їстівною упаковкою;
3) уповільнити процеси окислення жирів за рахунок неконтакту з киснем повітря;
4) корегування термінів зберігання залежно від збурюючи зовнішніх факторів та подовження термінів реалізації кулінарних страв;
5) цілісність капсули під час механічного перемішування при виробництві кулінарних страв дозволить контролювати вивільнення олієжирової складової на необхідному технологічному етапі;
6) термостабільність оболонки розширює спектр використання олієжирової сировини у складі кулінарної продукції, яка має температуру реалізації 65…75 ºС.
Інновації і переваги пропозиції:
Перевага розробленої технології олій, жирів та сумішей жирових капсульованих над існуючими капсульованими олієжировими продуктами полягає у термостабільності оболонки капсули, що дозволяє використовувати її у складі кулінарної продукції з температур до 99 ˚С, дозованості та інтактності олієжирової складової.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
За зовнішнім виглядом новий продукт має кулеподібну цілісну форму, з діаметром капсул 5…8 × 10-3 м, з насиченим однорідним кольором внутрішнього умісту, оболонка на основі гелю альгінату кальцію прозора, без сторонніх відтінків. Текстура дресингів з вираженим ефектом лопання, пружністю та еластичністю, добрим опором до роздавлювання, ефект липкості відсутній. Заливка капсул характеризуються вираженим кислим смаком, без сторонніх домішок. Одиниця пакування залежить від форми реалізації нового продукту та може бути від 0,025 г до 10 кг.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
1) Пат. на корисну модель 90875 Україна, МПК А 23 Р 1/00 Спосіб одержання капсул з внутрішнім умістом на основі жирів / Неклеса О. П., Коротаєва Є. О., Пивоваров П. П.
2) Пат. на винахід 108807 Україна, МПК А 23 Р 1/00 Спосіб одержання капсул з внутрішнім умістом на основі жирів та отримана на його основі капсула / Неклеса О. П., Коротаєва Є. О., Пивоваров П. П.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Випробовування нових застосувань; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Харчова промисловість, підприємства торгівлі та ресторанного господарства, медицина, фармакологія
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, заклади ресторанного господарства, медицина, фармакологія
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, Євросоюз, США, Ізраїль, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.