русский english
Технологія теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки
2017-11-22
Активний до:
2018-11-23
Анотація пропозиції:
Університет (м. Харків), що спеціалізується в галузі наукових розробок пропонує технологію теплової обробки формованих кулінарних виробів без оболонки. При цьому передбачається використання пристрою, що виготовляється з використанням плівкового електронагрівача, який дає оптимальне температурне нагрівання. Технологія має наступні переваги: зниження трудомісткості процесу; підвищення якості готового продукту; рівномірне теплове поле на приймальній поверхні; скорочення енерговитрат тощо.
Опис пропозиції:
Запропонована технологія дозволяє налагодити виробництво м’ясної, рибної та м’ясо-рослинної продукції у новому високотехнологічному пристрої, самостійно без застосування додаткових елементів. Технологія може бути використана на підприємствах харчування та у ресторанному господарстві під час виробництва кулінарних виробів без оболонки або інших кулінарних виробів. Пристрій також може бути використаний у інших галузях харчових виробництв. Згідно технології передбачається наповнення пристрою фаршем, напівфабрикатом або іншим продуктом, який потребує теплової обробки. Продукт у даному випадку буде контактувати зі стінками внутрішнього корпусу пристрою. За допомогою кришки та пружини з опорною пластиною продукт підпресовується при щільному закручуванні кришки. Усередину в отвір кришки для визначення температури продукту встановлюється термометр (це надає змогу побачити, коли продукт досягає кулінарної готовності). Електроенергія подається впродовж необхідного проміжку часу та коли термометр показує, що кулінарний виріб готовий, пристрій вимикається. Як того потребує технологія, пристрій та продукт у середині має охолонути, після цього кришка відкривається та з легкістю виймається кулінарний виріб. Продавець технології має досвід її апробації у власній лабораторії. Пробні партії продукції мали позитивну оцінку за органолептичними та техніко-економічними показниками.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої технології є застосування у пристрої для варіння (теплової обробки), який має корпус з пластику та кришку з пружиною, плівкового електронагрівача, який дає оптимальний температурний нагрів по всій поверхні пристрою.
Недоліком відомого способу варіння (теплової обробки) є наявність водяного середовища, що не дає змогу використовувати пристрій автономно та необхідність контролю температурного режиму водяного середовища у межах норми (85…90 °С), що усувається у даній технологічній пропозиції.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Випробовування нових застосувань; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва кулінарної продукції
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни ближнього зарубіжжя
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.