русский english
Вальцьова ІЧ-сушарка для сушіння природних паст (пюре) у порошкоподібні напівфабрикати
2017-11-03
Активний до:
2018-11-04
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує проект впровадження конструкції вальцьової ІЧ-сушарки для сушіння природних паст (пюре) у порошкоподібні напівфабрикати. Реалізація проекту дозволить розширити асортимент продукції природного походження, згладити сезонність вживання вітамінних продуктів, знизити собівартість продукції. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження конструкції у технологічні процеси виробництва.
Опис пропозиції:
Запропонована конструкція Вальцьової ІЧ-сушарки для сушіння природних паст (пюре) у порошкоподібні напівфабрикати, дозволяє зменшити енерго- та металоємність існуючих сушарок та розширити асортимент природної рослинної продукції високої біологічної якості, зберегти показники харчової цінності при її переробці та згладити сезонність її споживання. Застосування високоінтенсифікованого процесу ІЧ-сушіння на базі розробленої вальцьової ІЧ-сушарки дасть змогу значно прискорити процес ІЧ-сушіння сировини, підвищити якість сушених природних напівфабрикатів з одночасною їх стерилізацією в ІЧ полі, а також покращити умови експлуатації сушарного обладнання.
Перевагами впровадження даної конструкції вальцьової ІЧ-сушарки є рівномірне теплове поле в робочій камері апарату за рахунок використання ГПРЕнВТ; підвищення експлуатаційних характеристик апарату за рахунок встановлення зубчастих вальців у зоні зрізання сушеного напівфабрикату для подрібнення сировини безпосередньо в апараті, що забезпечить зменшення тривалості технологічного процесу та підвищення якості отриманого продукту.
Продавець технології має досвід її апробації на виробничому підприємстві МС «Холод». Пробні партії виробництва висушених рослинних напівфабрикатів мали позитивну оцінку за органолептичними та техніко-економічними показниками.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої конструкції є розробка принципово нового обладнання для ІЧ-сушіння з метою отримання висушеного природного порошкоподібного напівфабрикату підвищеної біологічної цінності, удосконалення способу виробництва сушених виробів та відповідного технологічного обладнання на основі застосування інноваційних аспектів інтенсифікації тепломасоперенесення при сушіння природної сировини у ІЧ-сушарці, підвищення ефективності переробки природної сировини при зниженні матеріальних та енергетичних затрат в процесі ІЧ-сушіння.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент на корисну модель України 119166, від 11.09.2017 року
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Принципово новий процес; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва харчової, хімічної та фармацевтичної продукції
Сфера діяльності партнера:
Машинобудування, харчова, хімічна та фармацевтична промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.