русский english
Основи фізіології та гігієни харчування
2016-12-07
Активний до:
2018-12-08
Анотація пропозиції:
Фахівці ХДУХТ (м. Харків) пропонують підручник для навчання студентів вищих навчальних закладів з курсу «Основи фізіології та гігієни харчування», який є основою спеціальної підготовки фахівців інженерного профілю. Автори шукають партнерів (освітня установа, видавництво) для розповсюдження підручника викладачам, аспірантам і студентам.
Опис пропозиції:
У підручнику наведено будову та функції системи травлення їжі, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми їх споживання, обґрунтовано особливості потреб у нутрієнтах та енергії різних верств населення. Наведено також дані щодо гігієни та безпеки харчування, гігієнічна характеристика основних груп харчових продуктів та їхнього виготовлення.
Інновації і переваги пропозиції:
В підручнику приділено значну увагу характеристиці особливостей харчування різних верств населення (дітей та підлітків, людей похилого віку, студентів, різних професійних груп населення та людей, що потребують дієтичного харчування).
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Представлено основи раціонального харчування: особливості дитячого, лікувально-профілактичного та дієтичного харчування; особливості штучного харчування немовлят і завдання харчової промисловості у створенні продуктів дитячого та спеціального харчування. А також наведено дані щодо гігієнічної характеристики основних груп продуктів харчування, у тому числі вміст в них природних та чужорідних речовин та їх вплив на здоров’я людини, тобто розглянута проблема безпеки харчових продуктів. Наведено також матеріали щодо харчових отруєнь мікробного та немікробного походження (кишкові інфекції, зоонози та глистяні інвазії). У цій частині підручника приведено порядок проведення санітарно-гігієнічної експертизи продуктів харчування, гігієнічні вимоги до використання харчових добавок у харчовій промисловості, а також дані щодо розробки нормативної документації на нові види харчових продуктів.
Технологічні ключові слова:
Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Якість та безпека харчових продуктів; Харчова микробіологія / токсикологія / контроль якості; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Освіта, навчальні посібники і канцтовари; Книги, листівки та інша друкарська продукція
Поточна стадія розвитку:
Вже на ринку
Права інтелектуальної власності:
Авторські права (copyright)
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Рекомендовано до друку вченою радою Харківського державного університету харчування та торгівлі як підручник
Тип потрібної співпраці:
Розробка і виготовлення на замовлення; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Освітня установа, видавництво
Сфера діяльності партнера:
Освітні послуги, друкарські послуги
Задачі, що стоять перед партнером:
Застосування підручника у навчальному процесі підготовки фахівців та перепідготовки кадрів; видання підручника
Країни, яким надається перевага:
Білорусь, Україна, Грузія.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.