русский english
Технологія зберігання замороженого курячого філе
2016-12-05
Активний до:
2017-12-06
Анотація пропозиції:
Науковці ХДУХТ (м. Харків) пропонують технологію, що дозволяє зменшити втрати маси та стабілізувати функціонально-технологічні замороженого курячого філе після розморожування. Університет шукає інвесторів та партнерів для впровадження технології у масове виробництво
Опис пропозиції:
Технологія зберігання замороженого курячого філе передбачає підготовку охолоджених тушок, ділення, обвалювання з відокремленням філе та заморожування, при цьому куряче філе шприцюють стабілізаційними розчинами на основі полісахаридів кріопротекторної дії з визначеним рівнем шприцювання. Обґрунтовано якісний та кількісний склад стабілізаційних розчинів, рівень шприцювання, визначені технологічні параметри одержання продукції. Технологія дозволяє суттєво знизити втрати маси м’яса птиці під час розморожування і стабілізувати його функціонально-технологічні властивості.
Інновації і переваги пропозиції:
Відмінність даної технології полягає у шприцюванні курячого філе водними розчинами полісахариду з визначеним рівнем шприцювання, що дозволяє зменшити втрати маси та стабілізувати функціонально-технологічні властивості замороженого курячого філе після розморожування завдяки збільшенню ступеня відновлення його вихідних характеристик під час розморожування, додатковому зв’язуванні вологи у міжтканинному просторі, уповільненню росту кристалів льоду в результаті посилення зв’язків у міжклітинній рідині, що послаблює механічні пошкодження, стабілізації колоїдної структури тканин курячого філе та зменшенню коагулюючої дії внаслідок затримки змін концентрації солей як чинника виморожування води в залишку колоїдного розчину, порівняно із близькими технічними рішеннями. Використання запропонованих технологічних рішень сприятиме раціональному використанню замороженого курячого філе у харчових технологіях за рахунок досягнення більшого ступеня оберненості властивостей м’яса птиці після розморожування з метою одержання продукції широкого асортименту і призначення з високими споживними властивостями.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Одержано патент України на корисну модель
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Пат. на корисну модель 110342 від 10.10.2016. Спосіб зберігання замороженого курячого філе. Автори: Онищенко В.М., Гринченко Н.Г., Большакова В.А., Беркаш Т.С., Талащенко М.С.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника
Тип шуканого партнера:
Дослідні та виробничі установи та підприємства, інвестори
Сфера діяльності партнера:
М’ясопереробна та птахопереробна галузі промисловості, спеціалізовані цехи та торговельні підприємства
Задачі, що стоять перед партнером:
Замовлення на провадження розробленої технології у масове виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД, ЄС
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.