русский english
Спосіб сушіння рослинної сировини
2016-10-04
Активний до:
2017-10-05
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує впровадження способу для сушіння рослинної сировини з використанням спроектованої ІЧ-сушарки. Реалізація проекту дозволить розширити асортимент рослинних сушених напівфабрикатів, згладити сезонність вживання вітамінних продуктів, знизити собівартість продукції. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження способу у виробництво.
Опис пропозиції:
Спосіб сушіння рослинної сировини проходить у запропонованій ІЧ-сушарці де в якості нагрівача використовується карбонова інфрачервона плівка, в якій ІЧ-випромінювачі мають прямокутну форму і встановлені повздовжньо робочій поверхні камери та описують її геометрію. При цьому процес сушіння протікає в імпульсному режимі нагрів-охолодження, при цьому нагрів здійснюють ІЧ - променями з довжиною хвилі в діапазоні 9 мкм та щільністю потоку 12 кВт / м2 протягом 3 - 11 с до досягнення граничної температури в камері 55 - 60 °С, а охолодження ведуть протягом 9,0 - 33,0 с до досягнення температури в камері рівній 45 - 50 °С.
Інновації і переваги пропозиції:
Переваги запропонованого способу сушіння рослинної сировини полягають в: забезпеченні максимально рівномірного розподілу теплових потоків на приймальні поверхні (піддони) з сировиною за рахунок запропонованої для реалізації цього способу ІЧ - сушарки, що забезпечує використання вторинногоповітря, для інтенсифікації процесів сушіння за рахунок створення турбулентного режиму у пристінному шарі біля ІЧ - випромінювачів.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
zagorulkoAN@hduht.edu.ua
Технологічні ключові слова:
Сушка; Сільськогосподарська техніка / технологія; Обробка харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Енергозбереження; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Отримано патент України на корисну модель
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Угода про спільне підприємство; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера
Тип шуканого партнера:
Підприємство замовник та споживчий ринок
Сфера діяльності партнера:
Харчова, мікробіологічна та фармацевтична промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження запропонованого способу у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, Білорусія та країни Європейського союзу
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.