русский english
ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПОРОШКУ ТОПІНАМБУРА З ВИКОРИСТАННЯМ НВЧ-ОБРОБКИ ТА СТП-СУШКИ
2016-03-31
Активний до:
2017-04-01
Анотація пропозиції:
Університет (ХДУХТ), м. Харків, що спеціалізується в галузі наукових розробок та освітніх послуг, запропонував технологію виробництва порошку топінамбура з використанням НВЧ-обробки та СТП-сушки, що забезпечить отримання продукту з високим смаковими властивостями та харчовою цінністю, покращеною якістю, а також, особливо важливо, його використання у харчуванні людей з надмірною вагою та хворих на цукровий діабет. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Нова технологія виробництва порошку топінамбура відрізняється від традиційної тим, що перед очищенням бульб топінамбуру їх обробляють у НВЧ печах, за певних умов, потім очищають, подрібнюють та висушують отримане пюре висушують у СТП-сушарні.
При використання НВЧ-обробки фермент поліфенолоксидаза інактивується, що не приводить до потемніння порошку топінамбура, а використання СТП-сушарні – втрати його нативної харчової цінності.
Інновації і переваги пропозиції:
Актуальність використання бульб топінамбура обумовлена тим, що в них міститься інулін та великий спектр макро- та мікроелементів і вітамінів.
Включення порошку топінамбура до складу харчових композицій дозволяє знизити вживання легкозасвоюваних вуглеводів, що особливо важливо у харчуванні людей з надмірною вагою та хворих на цукровий діабет.
Запропонована технологія отримання порошку топінамбура дає можливість зберегти характерний колір та якісні властивості нативного топінамбура.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
На продукцію отримано деклараційний патент.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Комерційні та промислові організації, інвестори
Сфера діяльності партнера:
Переробка та харчова промисловості.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.