русский english
Купажована олія з екстрактом плодів шипшини
2016-01-01
Активний до:
2017-01-01
Анотація пропозиції:
Науковці університету (ХДУХТ), м. Харків, що спеціалізується в галузі наукових розробок та освітніх послуг, пропонують технологію виробництва купажованої олії з екстрактом плодів шипшини, що дозволяє розширити асортиментний перелік олій, а також поставити на виробництво нову лінію рослинних олій, що володіють біологічно активними властивостями та високими споживними якостями. Університет шукає інвесторів і партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Купажовану олію з екстрактом плодів шипшини одержують у такий спосіб: у накопичувальну ємність заливають основний компонент – суміш нерафінованої арахісової олії та лляної олії у відповідному співвідношенні. Потім беруть олійний екстракт плодів шипшини в кількості, що відповідає рецептурі, і вводять у накопичувальну ємність з перемішуванням лопатевим змішувачем. Далі олія з накопичувальної ємності надходить на фасовку. Купажована олія з рослинним екстрактом стійка до окиснювання, прозора, має світлі тони, не має осаду, відрізняється м'яким смаком і ароматом.
Інновації і переваги пропозиції:
Присутність антиоксидантів у складі олійного екстракту захищає ω-3 та ω-6 ПНЖК в розробленому купажі від окиснювального псування. Дана купажована олія з рослинним екстрактом являє собою харчовий продукт підвищеної біологічної цінності – має збалансований склад ПНЖК, стабільна до окиснювального псування та збагачена біологічно активними речовинами. Розроблений купаж можна рекомендувати для людей з підвищеним рівнем холестерину в крові для запобігання розвитку атеросклерозу, серцево-судинних та шкіряних захворювань, шлунково-кишкового тракту. Споживання розробленої купажованої олії дасть змогу вирішити проблему профілактики захворювань, що викликані дефіцитом ПНЖК ω-3 групи, а також надлишкової ваги та передчасного старіння. Дана олія може споживатися для харчування людей з послабленим здоров'ям та з профілактичною метою.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
На продукцію отримано санітарно-гігієнічні висновки та затверджено в установленому порядку нормативно-технічну документацію: «Олії арахісові купажовані», «Пасти арахісові», «Арахіс смажений зі смако-ароматичними добавками».
Купажована олія з рослинним екстрактом має більш тривалий термін зберігання, ніж без екстракту, при цьому оптимальний термін її зберігання у пляшках з темного скла у затемненому приміщенні за температури не вище 25°С та відносній вологості повітря не вище ніж 85% становить 12 місяців.
Технологічні ключові слова:
Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Подана заявка на патент
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Комерційні та промислові організації, інвестори, партнери для замовлення на виробництво купажованої олії з екстрактом плодів шипшини.
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловость, масложирова промисловость, торгівля.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.