русский english
Технологія виробництва суміші кріопротекторної «КrioMeat» СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів
2015-12-08
Активний до:
2016-12-08
Анотація пропозиції:
Науковці Харківського державного університету харчування та торгівлі (м. Харків) пропонують технологію, що дозволяє одержати суміш кріопротекторної «КrioMeat» СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів, яка забезпечує збереження якості заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів за реалізації ланцюга «заморожування-зберігання-розмороженння». Університет шукає інвесторів та партнерів для впровадження технології у масове виробництво.
Опис пропозиції:
Технологія виробництва суміші кріопротекторної «КrioMeat» СК 002 для виробництва заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів передбачає купажування речовин полісахаридної природи з кріопротекторними властивостями у відповідному співвідношенні. До складу суміші входить альгінат натрію та апельсинові харчові волокна. Присутність запропонованих полісахаридів у складі суміші кріопротекторної призводить до збільшення в’язкості системи, що впливає на структуру льоду та перешкоджає переміщенню вимороженої води. Ці речовини, будучі високомолекулярними сполуками, мають кріоскопічні властивості та впливають на характер льодоутворення, пластифікацію та стабільність м’ясних систем під час заморожування-розморожування, дозволяють змінити процес кристалізації, і як наслідок утворюються рівномірно розподілені, дрібнодисперсні кристали льоду та інгібують денатурація білків. Суміш рекомендовано вносити в сухому вигляді в кількості 1,5…2,5% до маси м’ясної сировини.
Інновації і переваги пропозиції:
Відмінність даної технології полягає у додаванні суміші до рецептурних компонентів заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів, що призводить до збільшення вологозв’язуючої здатності, зменшення масових втрат під час заморожування та теплової обробки, покращення органолептичних показників напівфабрикатів після заморожування та зберігання. Використання запропонованих технологічних рішень сприятиме покращенню функціонально-технологічних показників заморожених м'ясних посічених напівфабрикатів після заморожування та зберігання за рахунок використання речовин полісахаридної природи з кріопротекторними властивостями
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Одержано патент України на корисну модель
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші формовані пласмаси
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника
Тип шуканого партнера:
Дослідні та виробничі установи та підприємства, інвестори
Сфера діяльності партнера:
М’ясопереробна галузь промисловості, заклади ресторанного господарства, спеціалізовані цехи та торговельні підприємства
Задачі, що стоять перед партнером:
Замовлення на впровадження розробленої технології у масове виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД, ЄС
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.