русский english
Технологія вакуумного мікрохвильового сушіння речовин та матеріалів та обладнання для його реалізації
2015-02-11
Активний до:
2016-02-12
Анотація пропозиції:
Науковці Державної наукової установи «НТК «Інститут монокристалів» НАН України (ДНУ НТК ІМК НАНУ) пропонує технологію сушіння різноманітних речовин та матеріалів в мікрохвильовому полі під вакуумом. Також пропонується технологія ліофільного сушіння термолабільних субстанцій в мікрохвильовому полі. Інститут шукає інвесторів та партнерів для практичної реалізації проекту, а саме для замовлення обладнання та розробки технології сушіння.
Опис пропозиції:
Пропонується виготовлення під замовлення обладнання для вакуумного сушіння в мікрохвильовому полі, а також розробка технології вакуумного мікрохвильового сушіння:
- хімічної продукції (особо чистих хімічних реактивів, термолабільних речовин);
- фармацевтичної продукції (активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), лікарської фітосировини (лікарських трав, ягід, коріння);
- напівфабрикатів та відходів інших виробництв, що можуть використовуватись в фармацевтичній та косметичній промисловості (наприклад, виноградних вичавок та кісточок, макухи тощо);
- харчової продукції (грибів, ягід, овочів, фруктів, злаків).
Пропонується виготовлення під замовлення обладнання та розробка технології ліофільного сушіння в мікрохвильовому полі біологічно активних субстанцій природного походження та виготовлених шляхом мікробіологічного синтезу, наприклад:
- біфідобактерій, лактобактерій;
- плаценти, білкового гідролізату;
- дріжджів;
- інших субстанцій.
Інновації і переваги пропозиції:
Сушіння субстанцій в мікрохвильовому полі дозволяє скоротити час процесу та енерговитрати до 20 разів завдяки унікальним властивостям мікрохвильового випромінювання, таким як об’ємність поглинання матеріалом, безінерційність нагріву, селективність нагріву. При нагріванні речовини в мікрохвильовому полі енергія від джерела передається безпосередньо об’єкту сушіння, тому немає потреби в використанні теплоносіїв або в нагріванні сушильного обладнання. Крім того, завдяки селективності поглинання мікрохвильового випромінювання в першу чергу нагрівається розчинник, що випаровується, а не сама речовина. Завдяки цьому виключається можливість перегріву матеріалу, що висушується, що особливо важливо при сушінні термочутливих речовин. При сушінні харчових продуктів зберігаються всі цінні біологічно активні речовини (вітаміни, амінокислоти, ефірні масла, тощо), а також покращується зовнішній вигляд висушеного продукту в порівнянні з термічним сушінням.
Ліофільна сушка субстанцій, що відбувається при низьких температурах і традиційно займає десятки годин, при використанні мікрохвильового випромінювання пришвидшується до 10 разів, що досягається завдяки безконтактному та об’ємному нагріванню шару замороженої речовини, а без інерційність нагріву забезпечує високу точність контролювання температури, завдяки чому виключається можливість її перегрівання.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Пропонуємо виготовлення під заказ (за узгодженим Технічними завданням) обладнання для мікрохвильового сушіння під вакуумом різноманітних речовин та матеріалів, а також для ліофільного сушіння біологічно активних об’єктів. Для потенційних покупців можуть бути безкоштовно проведені експерименти з мікрохвильового сушіння наданих ними зразків з використанням лабораторного обладнання, розробленого та виготовленого в ДНУ НТК ІМК НАНУ.
Технологічні ключові слова:
Високочастотні технології, мікрохвилі; Сушка; Фармацевтика; Фармацевтичні продукти / ліки; Технології харчової промисловості
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Фармпрепарати/тонкі хімікати; Харчові продукти і напої; Косметика, засоби для здоров'я і краси; Хімікати із спеціальними властивостями; Інше промислове устаткування і машини
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Отримано патенти України та Росії на базову конструкцію мікрохвильової сушарки.
Патент України 2008 р.
Патент Російської Федерації 2009 р.
Тип потрібної співпраці:
Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Виробники, інвестори, партнери для виготовлення вакуумного мікрохвильового обладнання для сушіння широкого спектру речовин і матеріалів, продуктів хімічної, фармацевтичної, мікробіологічної, харчової та косметичної галузей промисловості.
Сфера діяльності партнера:
Фармацевтичне, хімічне, харчове, косметичне, мікробіологічне виробництва.
Задачі, що стоять перед партнером:
Замовлення та впровадження у виробництво установок вакуумного мікрохвильового сушіння фармацевтичної, хімічної, харчової та косметичної продукції. Фінансування.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та Євросоюзу, інші країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.