русский english
СПОСІБ ОДЕРЖАННЯ ХАРЧОВОГО ГРАНУЛЬОВАНОГО ПРОДУКТУ
2015-01-23
Активний до:
2016-01-24
Анотація пропозиції:
Науковці університету (ХДУХТ, Україна,) пропонують технологію одержання харчового гранульованого продукту з рідких харчових продуктів, наприклад, соку, пюре, квасу, вина, сидру, бальзамів, настоянок з квітів, коктейлів та інших для страв і виробів у вигляді наповнювачів для морозива, кремів, сиркової маси, пудингів, желе, суфле. Університет шукає інвесторів та партнерів для практичної реалізації запропонованого проекту, а саме замовлення на виготовлення готової продукції.
Опис пропозиції:
Суттю розробки є отримання харчових гранульованих продуктів кулястої форми діаметром 0,1...1,0 см, консистенцією від пружно-еластичної до твердою і крихкою, зі смаком і ароматом, властивими обраному для гранулювання продукту. По своїй структурі харчової гранульований продукт є гранулой, тобто однорідної за обсягом структурою. Спосіб реалізується шляхом екструзійного введення суміші для гранулювання, що містить соки, пюре, вино, бальзами і настоянки, смако-ароматичні речовини, а також гелеутворювач, формує середовище, що містить іони кальцію. В результаті отримують кулясті форми з заданими показниками якості. Отриманий продукт можна використовувати як наповнювач, начинку або топінг в широкому асортименті солодких блюд, десертів, як гарячому так і в холодному вигляді.
Інновації і переваги пропозиції:
Розроблена технологія дозволяє створити принципово нову категорію харчових продуктів використовуючи сировину зі зниженими товароведными характеристиками і не придатні до реалізації в первісному вигляді. Використання природних гелеутворювачів (альгінату натрію, пектину, карагенану), плодоовочевої сировини та інших функціональних компонентів дозволяє збагатити страви, а значить і раціон людини відсутніми харчовими волокнами і баластними речовинами.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Для потенційних покупців організовується презентація харчового гранульованого продукту, виготовлених із використанням запропонованого способу.
Технологічні ключові слова:
Промислове виробництво; Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Випробовування нових застосувань; Адаптація до потреб замовника; Угода про спільне підприємство; Адаптація технології на нові матеріали; Принципово новий процес; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Виробники, інвестори, партнери для замовлення на виготовлення харчового гранульованого продукту
Сфера діяльності партнера:
Харчоконцентратна та харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Замовлення на виготовлення харчового гранульованого продукту
Країни, яким надається перевага:
Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.