русский english
Спосіб сушіння мідії
2014-12-30
Активний до:
2015-12-31
Анотація пропозиції:
Університет м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував спосіб сушіння мідії. Розроблений спосіб сушіння мідії дозволить розширити асортимент виробів з морепродуктів, знизити собівартість продукції, зробити вироби з мідії більш доступними для широких верств населення. В Україні відсутні аналогічні функціональні продукти. Сушене м’ясо мідії не має аналогів серед продуктів імпортного виробництва.
Опис пропозиції:
За результатами проведених експериментальних досліджень розроблено установку для сушіння м’яса мідії. Запропоновано спосіб отримання сушеного м’яса мідії, який передбачає рівномірне зневоднення вихідної сировини без створення скоринки на її поверхні за рахунок застосування осцилювання за симетричною схемою. При цьому процес сушіння складається з 3-5 циклів загальною тривалістю 110…130 хв., що дозволяє отримати сушене м’ясо мідії вологістю 18…24 % з гарними органолептичними показниками. Новий установка забезпечує ефективний процес сушіння м’яса мідії Азово-Чорноморського басейну у псевдозрідженому шарі з використанням осцилювання. Було визначено раціональний режим попередньої обробки м’яса мідії, який дозволяє отримати м'ясо мідії з добрими споживними властивостями при скорочені тривалості сушіння. Використання розробки дозволяє механізувати процес, підвищити показники якості варено-сушеного м'яса мідії та пролонгувати строки його зберігання. Спосіб сушіння мідії полягає в створенні нового виду продукту з м’яса мідії, який має високу харчову і біологічну цінність. Висока засвоюваність білків і вуглеводів мідій, біологічна ефективність їх ліпідів, а також склад та вміст мінеральних речовин дозволяють віднести м'ясо мідій до високоякісної сировини, що використовується для приготування широкого асортименту харчової сировини. Наявність в мідіях широкого спектру речовин, що мають потенційні лікувальні властивості: імуностимулюючі, протипухлинні. антиоксидантні – визначили нині пріоритетні напрями використання цих молюсків, а саме м'яса мідій – як сировини для отримання ряду цінних, лікувальних і лікувально-профілактичних продуктів і препаратів. Результати розробки можуть бути реалізовані на харчових підприємствах малого і середнього бізнесу, підприємствах, що спеціалізуються на переробці та зберіганні гідробіонтів. Розрахований економічний і соціальний ефект від впровадження результатів досліджень, показано, що їх виробництво є економічно доцільним.
Інновації і переваги пропозиції:
Спосіб сушіння мідії полягає в створенні нового виду продукту з м’яса мідії, який має високу харчову і біологічну цінність. Економічна привабливість розробки для просування на ринок обумовлюється чинником культивування мідій в Азово-Чорноморському басейні, дієтичною та енергетичною цінністю, низькою вартістю в сезон вилову, високим попитом. Крім цього, економічна привабливість обумовлюється сировинною базою, можливістю переробки сировини на підприємствах середнього та малого бізнесу, на рибообробних підприємствах, широким спектром застосування і постійно зростаючою мережею потенційних споживачів – закладів ресторанного господарства.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Монтаж; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості; Технічне обслуговання
Тип шуканого партнера:
Підприємство, що спеціалізуються на переробці та зберіганні гідробіонтів
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни ЄС
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.