русский english
СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ЦУКАТІВ З ДИКОРОСЛОЇ СИРОВИНИ
2014-12-30
Активний до:
2015-12-31
Анотація пропозиції:
Університет м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, пропонує спосіб виробництва цукатів з дикорослої сировини. Використання запропонованого способу дозволяє розширити асортимент продукції з дикорослої сировини, істотно знизити тривалість виробництва та енерговитрат, запобігти додатковим втратам вітамінів та інших біологічно-активних речовин. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Цукати за новою технологією готували з диких яблук і груш. Плоди використовували цілком, при первинній обробці віддалялися тільки чашолистки і плодоніжки. Це сприяло більш повному використанню потенціалу сировини, отриманню маловідходної технології. Потім плоди витримували в розчині лимонної кислоти і кухонної солі для запобігання ферментативного окислення флавоноїдів і збереження форми плодів. Наступна стадія технологічного процесу витримування плодів у пряному маринаді. Пряний маринад був отриманий на основі водяного екстракту ароматичних трав з додаванням 0,3% оцтової кислоти. Основна мета витримування плодів у пряному маринаді - поступове розм'якшення клітинної оболонки для полегшення дифузії цукру в плоди, а також поліпшення смакових властивостей продукту, збагачення його ароматичною гами, підвищення лікувальних властивостей. Варка цукатів проводилася під вакуумом з чергуванням кипіння і охолодження. При цьому плоди не зморщувались, їх форма зберігалася за рахунок дубильних речовин, якими багаті як яблука і груші, так і ароматичні трави. Завдяки раціональним режимам підготовки та уварювання диких яблук зменшуються втрати маси плодів, підвищується якість цукатів, скорочується тривалість процесу на 15 ... 20%; вихід готового виробу збільшився на 2,8%.
Інновації і переваги пропозиції:
Інтенсифікація процесів переробки плодово-ягідної сировини можлива шляхом впровадження нових способів, використання яких дозволить знизити ресурсовитрати на виробництво цукатів і підвищити якість готової продукції. Дослідження показали, що в більшості випадків нові напівфабрикати за змістом біологічно активних речовин, особливо вітамінів, перевершують аналогічні продукти з культурних плодів. Це пояснюється підвищеною кількістю цінних речовин в дикорослому сировину, попередньою обробкою плодів і ягід з метою стабілізації поліфенолів, а також використанням спеціальних технологічних прийомів. Розроблені напівфабрикати за своїми технологічними властивостями є багатофункціональними. Їх можна використовувати для приготування широкого асортименту страв, кулінарних і кондитерських виробів на підприємствах ресторанного господарства, а також для приготування різної продукції на підприємствах харчової промисловості, зокрема, консервної, хлібобулочної, кондитерської та інших. Нові вироби є продуктами високої якості, мають радіопротекторні властивості, у зв'язку з чим їх рекомендується використовувати в профілактичному і дієтичному харчуванні.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Авторські права (copyright)
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Адаптація до потреб замовника; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Консервні підприємства, цехи невеликої потужності.
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, ресторанний бізнес
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.