русский english
Конструкція робочіх органів кутера для отримання паштетних фаршів
2013-12-30
Активний до:
2014-12-31
Анотація пропозиції:
Університет м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував конструкцію робочих органів кутера для отримання паштетних фаршів. Вдосконалення конструкцій ножів кутерів, з метою зниження енергоємності процесу подрібнення та підвищення показників якості м’ясного та рибного фаршу, що отримується полягає у виконанні їх в серповидній формі з впадинами на ріжучому робочому краю тобто в пилоподібній формі.
Опис пропозиції:
За результатами проведених експериментальних досліджень ножі удосконаленої конструкції значно перевершують звичайні «гладкі» ножі кутерів своїми експлуатаційними параметрами. Проведені випробування показали, що при розгоні ножів нової конструкції, в порівнянні з традиційними ножами, споживається на 20% менше електроенергії. Загальне споживання електроенергії в робочому режимі скорочується на 10%. Новий профіль ріжучого краю передбачає єдиний кут заточення, а зносостійкість ножа підвищується на 30%. Таким чином, витрати на заточування знижені на 50% у порівнянні з ножами, що серійно випускаються більшістю виробників. Результати розробки можуть бути реалізовані на підприємствах харчової промисловості та підприємствах м’ясопереробної галузі.
Інновації і переваги пропозиції:
Переваги конструкції ріжучих робочих органів ножів кутера полягають у підвищенні якості подрібнення м’ясної сировини, зменшені витрат сировини, зниженні енерговитрат на проведення процесу подрібнення, а також інтенсифікації процесу подрібнення м’ясної сировини. Крім цього, застосування ріжучих робочих органів кутера дозволить підвищити якість подрібнення та знизити енергозатрати у порівнянні з існуючими аналогами.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Подана заявка на патент
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії; Монтаж; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості; Технічне обслуговання
Тип шуканого партнера:
Підприємство з переробки м’ясної сировини
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, ресторанний бізнес
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.