русский english
Технлогія виробництва концентрованих продуктів на основі плодоовочевої та ягідної сировини та їх апаратурне оформлення
2013-12-30
Активний до:
2014-12-31
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує технологію виробництва концентрованих продуктів на основі плодоовочевої та ягідної сировини та їх апаратурного оформлення. При концентруванні плодових пюре найбільш перспективним є використання вакуум-випарного апарата з удосконаленою конструкцією перемішувального пристрою. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Розроблено технологію одержання пастоподібних концентратів напоїв, яка включає проведення наступних технологічних етапів: отримання гомогенного овочевого пюре; уварювання пюре під вакуумом; приготування купажної суміші (овочеве пюре, цукровий пісок, пряно-ароматичні компоненти); уварювання купажної суміші; фасування; пакування, маркування. Процес уварювання овочевого пюре у вакуум-випарному апараті є важливим етапом виробництва концентратів. Для проведення цього процесу був запропонований удосконалений вакуум-випарний апарат. Особливістю експлуатації даного вакуум-випарного апарата є використання в процесі перемішування та уварювання овочевого пюре розробленої скребкової мішалки, яка була спроектована з урахуванням основ процесу перемішування в харчовій промисловості, а також реології харчових продуктів. Оцінено соціальний та економічний ефект практичного впровадження запропонованої лінії переробки овочів у пастоподібні напівфабрикати. Проведено розрахунок сировинної вартості концентратів для напоїв.
Продавець технології має досвід її апробації на виробничих підприємствах.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої технології є застосування під час уварювання нової конструкції скребкової мішалки.
Встановлено, що за умов її використання порівняно з традиційною якірною мішалкою в процесі уварювання ПКН підвищується ефективність теплообмінного процесу, збільшується коефіцієнт тепловіддачі від гріючої стінки апарата до продукту, на 20...50% знижуються енерговитрати.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія виробництва напоїв; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Випробовування нових застосувань; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва харчової продукції
Сфера діяльності партнера:
машинобудування, харчова промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології у виробництво, машинобудування, виготовлення вакуум-випарного апарату
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.