русский english
Технологія соусів ягідних з використанням природної нетрадиційної сировини
2013-12-24
Активний до:
2014-12-25
Анотація пропозиції:
Університет (м.Харків), що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, запропонував технологію соусів з малини та бузини з використанням природної нетрадиційної сировини із підвищеним вмістом біологічно активних речовин, високими органолептичними показниками. Організація шукає партнерів для реалізації спільних комерційних проектів, впровадження пропозиції у виробництво.
Опис пропозиції:
Отримані продукти відрізняються високою біологічною активністю за рахунок збереження біофлавоноїдів, вітамінів, мінеральних сполук, високими органолептичними показниками завдяки збереженню кольору, смаку вихідної сировини, мають радіопротекторні властивості, що дозволяє рекомендувати їх у профілактичному та дієтичному харчуванні.
Ягоди інспектують, миють, бланшують. Після бланшування ягоди протирають на протиральних машинах крізь сито, отримуючи ягідне пюре. Салеп, цукор-пісок просівають. Ароматичну сировину інспектують, подрібнюють у порошок та просіюють.
Ягідне пюре загружають у варильні котли з мішалками, додають цукор-білий, ароматичну сировину, салеп, все ретельно перемішують, пастеризують, упаковують у споживчу тару.
Інновації і переваги пропозиції:
Використання в технології соусів ягідних принципово нової структуроформуючої добавки – салепу (порошок з бульбокореню зозулинцю), який характеризується натуральністю походження, безпечністю вживання, вирощуванням в Україні та країнах СНД та ароматичної рослинної сировини, яка має здатність впливати на формування кольору і аромату продукту й характеризується наявність високого вмісту вітаміну С, поліфенольних сполук тощо. Поряд з високим вмістом біологічно активних речовин нові соуси мають низьку енергетичну цінність – 89,0…90,5 ккал/100 г.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Технологічні ключові слова:
Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України на корисну модель 26753 U «Спосіб отримання соусу з бузини» Патент України на корисну модель 267543 U «Спосіб отримання соусу з малини»
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Угода про спільне підприємство; Розробка і виготовлення на замовлення; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Підприємства ресторанного господарства, підприємства харчової промисловості з виробництва продуктів харчування з плодоовочевої сировини
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Країни СНД, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.