русский english
Обладнання для сушіння плодово-ягідної сировини
2013-12-24
Активний до:
2014-12-25
Анотація пропозиції:
Університет (м.Харків) пропонує спосіб та установку для сушіння плодово-ягідної сировини способом змішаного теплопідводу, які дозволяють отримувати сушену продукцію високої якості з низькими питомими енерговитратами на процес її виробництва. Автори шукають партнерів для впровадження пропозиції у виробництво.
Опис пропозиції:
Пропонується технологічна схема та конструкція сушильної установки для отримання сушеного напівфабрикату з плодово-ягідної сировини. Для зневоднення сировини використовується спосіб сушіння змішаним теплопідводом, який має принципові відмінності в організації процесу та у обладнанні, що використовується під час сушіння. Особливості реалізації даного способу полягають у використанні спеціального масообмінного модуля із паронепроникного матеріалу, що дозволяє уникнути окислення та зменшити вплив температури на термолабільну сировину.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційність пропозиції полягає у використанні під час переробки плодово-ягідної сировини способу сушіння змішаним теплопідводом. Енерговитрати на процес зневоднення завдяки використанню даного способу зменшуються порівняно з іншими способами сушіння більш ніж у 1,5 рази, як наслідок, собівартість зменшується більш ніж в 1,3 рази. Економічний ефект досягається при цьому зменшенням собівартості продукції шляхом підвищення енергоефективності процесу сушіння за умови високої якості отримуваної продукції.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України на корисну модель №21672 «Спосіб обробки фруктово-ягідної сировини».
Тип потрібної співпраці:
Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення
Тип шуканого партнера:
Підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, підприємства з виробництва харчових добавок та харчоконцентратів.
Сфера діяльності партнера:
Переробна галузь сільськогосподарської продукції, харчоконцентратна та харчова галузь промисловості.
Задачі, що стоять перед партнером:
Зміна існуючих технологій (установок, процесів, тощо) потенційного партнера; технічне консультування; спільна подальша розробка; випробування нових застосувань; адаптація до вимог замовника; угода про спільне підприємство. Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.