русский english
Технологія виробництва білкової добавки зі шкіри риби
2013-12-06
Активний до:
2014-12-07
Анотація пропозиції:
У Харківському державному університеті харчування та торгівлі (Україна) розроблено технологію виробництва добавки, багатої на цінні легкозасвоювані білки. Технологія дозволяє використовувати вторинну сировину для налагодження безвідходного рибопереробного виробництва. Серед переваг технології: відсутність необхідності у додатковому обладнанні, отримання добавки підвищеної біологічної цінності, широка сировинна база. Автори шукають партнерів-виробників для впровадження технології у промисловість.
Опис пропозиції:
Розроблена технологія виробництва білкової добавки з вторинної рибної колагеновмісної сировини для введення у рибну кулінарну продукцію та напівфабрикати для підвищення їх біологічної цінності та покращення функціонально-технологічних властивостей. Така технологія забезпечує безвідходне виробництво без залучення додаткового устаткування чи переобладнання рибопереробних виробництв. Технологія дозволяє виготовлення дієтичної добавки лише у шість етапів, що займає 3-4 години для отримання продукту, готового для додавання у рибні кулінарні вироби чи напівфабрикати.
Інновації і переваги пропозиції:
Білкова добавка, отримана за інноваційною технологією протеолізу, що дозволяє зберегти біологічну цінність сировини, є цінним джерелом розчинних легкозасвоюваних білків, амінокислот оксипроліну і оксилізину, та готова до введення у рибні напівфабрикати та кулінарні вироби. Введення добавки дозволяє покращити споживні характеристики напівфабрикатів та готової продукції. Впровадження технології білкової добавки дозволяє забезпечити безвідходність рибопереробного виробництва без залучення додаткових витрат на удосконалення чи оновлення виробництва.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Гідроліз проводять протеолітичними ферментами. Інактивацію ферментів проводять термічним шляхом.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали
Тип шуканого партнера:
Підприємства рибопереробної промисловості
Сфера діяльності партнера:
Виробництво продовольчих товарів
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія, Білорусь
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.