русский english
Технологія отримання сушеної виноградної вичавки з відходів виноробства
2013-11-19
Активний до:
2014-11-20
Анотація пропозиції:
Науковці Харківського державного університету харчування та торгівлі (Україна) пропонує енергоефективну технологію переробки відходів виноробства та її апаратурне оформлення. Пропонується спосіб сушіння виноградної вичавки в масообмінних модулях, що дозволить отримати якісний продукт та знизити енерго- та матеріальні витрати на процес сушіння. Потрібні інвестори і партнери для організації спільного виробництва і реалізації сушильного обладнання.
Опис пропозиції:
Пропонована технологія переробки відходів виноробства (виноградна вичавка) та її апаратурне оформлення дозволить створювати широкий спектр продуктів з лікувально-профілактичними властивостями (БАД, харчовий барвник, кормові продукти, екстракти, та інше) для подальшого застосування в харчовій та фармацевтичній промисловості.
На основі проведених досліджень доведено, що за цілим комплексом показників найбільш перспективним є спосіб сушки виноградної вичавки зі змішаним тепло підведенням.
Підвищення енергоефективності процесу сушіння забезпечується розділенням функції тепломасообміна в масообмінному модулі (МОМ).
Обґрунтовано режим оптимальної тривалості попереднього нагріву продукту в МОМ при якому загальна тривалість процесу нагріву та сушіння мінімальна.
Доведено, що використання сушарки з кондуктивним підведенням теплоти підвищує коефіцієнт енергоефективності на 25…45% та зменшує втрати аскорбінової кислоти в сушеній виноградній вичавки на 3…8%.
Продавець технології має багаторічний досвід у науково-дослідній та виробничий сфері, щодо технологій сушіння харчової сировини та розробки відповідного обладнання (підтвердженням цього є більш 20 українських та іноземних патентів).
Інновації і переваги пропозиції:
Впровадження технології дозволяє створювати та просувати на ринок нові біотехнології і обладнання для виробництва широкого спектру харчових продуктів масового споживання з лікувально-профілактичними властивостями.
Ця технологія дозволяє підвищити коефіцієнт енергоефективності процесу сушіння на 25…45% та зменшити втрати аскорбінової кислоти в сушеній виноградній вичавки на 3…8%.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Основні технічні характеристики сушарки для переробки відходів виноробства

Продуктивність за вологою, що випарувалася, кг/год 350
Витрати енергії на випаровування 1 кг вологи, МДж 3,1
Напруга живлення, В 380
Діапазон робочих температур,0С 40…120
Тип вентилятора ВЦ 4-70(75)-10
Габарити, мм 5940×5800×4220
Технологічні ключові слова:
Сушка; Фармацевтичні продукти / ліки; Сільськогосподарська техніка / технологія; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Фармпрепарати/тонкі хімікати; Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Товари і устаткування виробничого призначення
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Колектив-заявник є власником 3 патентів України на винахід (отримано деклараційний патент на винахід № 68263А «Спосіб сушіння харчових продуктів», патент на корисну модель № 25109 «Спосіб обробки внутрішньої поверхні тепломасообмінного модуля для сушіння харчових продуктів», патент на корисну модель № 37442 «Спосіб сушіння харчових продуктів у функціональних ємностях тепломасообмінного модуля»).
Є можливість здійснити патентування в Російській Федерації та /або отримання міжнародного патенту.
Тип потрібної співпраці:
Адаптація до потреб замовника; Технічне консультування; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Комерційнійні та промислові підприємства.
Сфера діяльності партнера:
Підприємства харчової та переробної промисловості, виробники харчового та переробного обладнання, фармацевтичні підприємства, виробники косметичної продукції.підприємства харчової та переробної промисловості, виробники харчового та переробного обладнання, фармацевтичні підприємства, виробники косметичної продукції.
Задачі, що стоять перед партнером:
Сумісна розробка продукції на основі досвіду Розробника і виробничих можливостей одержувача.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД та інші зацікавлені країни.
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.