русский english
Технологія отримання бісквітних напівфабрикатів з використанням мікробного полісахариду ксампану та молочної сироватки
2013-09-25
Активний до:
2014-09-26
Анотація пропозиції:
Університет, м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, запропонував технологію бісквітних напівфабрикатів з використанням мікробного полісахариду ксампану сумісно з молочною сироваткою, як стабілізатора пінної структури бісквітного тіста і розроблені аспекти його практичного використання для борошняних кондитерських виробів. Університет шукає партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Мікробний екзополісахарид ксампан отримують промисловою ферментацією штаму фітопатогенних бактерій Xanthomonas campestris pv. сampestris. Доцільність його використання обумовлена широким спектром функціональних властивостей, а також завдяки своїй структурі, здатністю зв’язувати в шлунково-кишковому тракті іони важких металів з подальшим утворенням нерозчинних комплексів, які не всмоктуються і виводяться з організму людини. Ксампан у технології бісквіту використовують в двох напрямках: для стабілізації піноподібної структури бісквітного тіста і покращення показників якості готових виробів, а також зменшення рецептурної кількості яєчної сировини. Застосування мікробного полісахариду дозволяє скоротити процес збивання яєчно-цукрової суміші в 2 рази. Додавання сироватки, як рідкої основи для приготування розчину ксампану, підвищує біологічну цінність бісквітних виробів.
Інновації і переваги пропозиції:
Запропонована технологія дозволяє скоротити процес отримання бісквітних напівфабрикатів та знизити їх собівартість, розширити асортимент і підвищити якість бісквітної продукції. За допомогою молочної сироватки можна створити продукти з дієтичними і функціональними властивостями. До того ж ксампан – препарат українського виробництва, а це є ваговим з точки зору орієнтації на використання вітчизняної сировини.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України на корисну модель № 71410
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Підприємства харчової промисловості, ресторанне господарство
Сфера діяльності партнера:
Хлібопекарська промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.