русский english
Розробка обладнання для виробництва каш, що не потребують варки
2013-05-14
Активний до:
2014-05-15
Анотація пропозиції:
Розроблено установку для гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння, де кінцевою продукцією є швидковідновлювані каші, та принципову технологічну схему гідротермічної обробки круп, спрощену за рахунок уникнення операцій проварювання, плющення та досушування, що досягається шляхом об’єднання процесів проварювання та сушіння в одному апараті безперервної дії. Отримана продукція після відновлення представляє собою густу однорідну кашу, з показниками якості, вищими за аналоги
Опис пропозиції:
Найбільш близьким до розробленого способом виробництва швидковідновлюваних каш є спосіб, який включає наступні операції: варка або обробка гострим паром, плющення та сушіння. Кожна із операцій, як правило, проводиться у окремому апараті. Продукція, яку отримують таким чином представляє собою пластівці. Під час виробництва швидковідновлюваних каш за розробленим способом в розробленій установці: по-перше, операція плющення взагалі відсутня; по-друге, операції проварювання та сушіння проводяться в одному апараті; по-третє, отриманий продукт після відновлення за органолептичними показниками не відрізняється від каш приготованих традиційним способом, тобто варкою крупи.
Інновації і переваги пропозиції:
Використання розробленого способу дає можливість знизити енерговитрати на виробництво швидковідновлюваних каш на 30% у порівнянні з аналогами (енерговитрати на кг сушеної продукції – 8,1 МДж). Продукція отримана за розробленим способом на розробленій установці має вищі функціонально-технологічні властивості (швидкість набухання, пористість, органолептика, гігроскопічні властивості) у порівнянні з аналогами.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України на корисну модель №48230 «Установка для гідротермічної обробки та сушіння крупи». Власник - ХДУХТ. Отриманий 10.03.2010 р.
Тип потрібної співпраці:
Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва напівфабрикатів
Сфера діяльності партнера:
Зернопереробна, харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології та обладнання у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.