русский english
Технологія термоформованих продуктів на основі зернової сировини
2013-03-15
Активний до:
2014-03-16
Анотація пропозиції:
Університет м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував технологію отримання якісних термоформованих продуктів на основі зернової сировини з покращеними харчовими і біологічними властивостями. Отримана технологія дозволяє ефективно, легко та швидко виробляти екструдовані продукти на основі зернової сировини. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Термоформований продукт на основі зернової сировини являє собою продукт отриманий методом високотемпературної екструзії, має пористу, хрустку структуру. Основною сировиною для виробництва даного продукту є знежирені зародки пшениці (отримані в процесі холодної екстракції олії із зародків пшениці), зародки пшениці та крохмалвміщуюча сировина. Технологія характеризується легкістю та швидкістю виготовлення термоформованих продуктів та можливістю розширення асортименту, як за рахунок зернової сировини, так і за рахунок біологічно-активних речовин.
Асортиментний ряд продукції збагаченої біологічно-активними речовинами представлений як термоформований продукт з: остеокальцієм, еламіном, пектином, стевією, ехінацеєю пурпурною та ін.
Технологія може бути реалізована в харчовій промисловості та закладах ресторанного господарства. Потенційними споживачами можуть бути всі групи споживачів.
Технологія має конкурентні переваги, зокрема, за собівартістю за рахунок використання потенціалу складових сировини, що дозволяє раціонально використовувати вітчизняну сировину та продукти її переробки.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованої технології покладена задача переробки знежирених зародків пшениці з низькими технологічними властивостями шляхом високотемпературної екструзії, що дозволить отримати термоформовані продукти з підвищеними харчовими і біологічними властивостями. Запропонована технологія дозволить підвищити ефективність використання зернової сировини та продуктів її переробки.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Деклараційний патент України № 2002042654, 2003 р.,Деклараційний патент України № 2003054342, 2003 р.
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Підприємство з виробництва екструдованої продукції, підприємство з переробки зернової сировини
Сфера діяльності партнера:
Харчова промисловість, ресторанний бізнес
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.