русский english
Технологія виробництва замороженої заливної продукції
2013-03-04
Активний до:
2014-03-05
Анотація пропозиції:
Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ) пропонує технологію виробництва замороженої заливної продукції із прісноводної риби, яка полягає у тому, що попередньо підготовлену прісноводну рибну та рослинну сировину з додаванням морських водоростей укладають у підготовлену тару та заливають желейним розчином, готову продукцію консервують заморожуванням.
КНТЕУ шукає інвесторів та партнерів для співпраці.
Опис пропозиції:
Пропонована технологія відрізняється тим, що до складу рецептур входять такі компоненти як прісноводна риба, желейна заливка, морські водорості, журавлина або морква, або буряк, або цибуля; желюючим компонентом заливки є стабілізаційна суміш на основі каппакарагенану та гуарової камеді.
Основним рецептурним інгредієнтом є прісноводна риба. Функціональними добавками - морква, буряк, цибуля, журавлина, морські водорості. Дана сировина є джерелом вітамінів С, РР, каротиноїдів, поліфенолів, мінеральних, пектинових та дубильних речовин.
Завдяки високому природному вмісту незамінних амінокислот, ненасичених жирних кислот, мінеральних речовин та вітамінів рибна продукція характеризується високими споживними властивостями та має лікувально-профілактичне значення.
Продавець технології має багаторічний досвід у науково-дослідній та виробничій сфері в галузі харчової промисловості (підтвердженням цього є більше 100 українських патентів та наукових статей).
Інновації і переваги пропозиції:
В запропоновану технологію виробництва поставлена мета розроблення способу приготування замороженої заливної прісноводної риби підвищеної харчової та біологічної цінності.
Заливна продукція на основі прісноводної рибної та рослинної сировини, виготовлена на основі запропонованої технології, відрізняється привабливим зовнішнім виглядом, високими смаковими та ароматичними властивостями, збалансованим вмістом біологічно активних речовин та стійкістю до дії низьких температур.
Запропонований спосіб виробництва замороженої заливної продукції із прісноводної риби надає можливість розширити асортимент біологічно цінної рибної кулінарної продукції; значно подовжити термін її зберігання без застосування штучних консервантів; оптимізувати шляхи переробки прісноводної риби на Україні.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Використання даної технології дозволить отримати наступний технічний результат:
- підвищити біологічну цінність та смакоароматичні властивості рибних кулінарних виробів за рахунок оптимального співвідношення прісноводної рибної та рослинної сировини;
- підвищити ефективність технологічного процесу приготування заливної риби, завдяки використанню харчової стабілізаційної суміші на основі гідроколоїдів рослинного походження, а саме: каппакарагенану та камеді гуару;
- подовжити термін зберігання розробленої продукції без застосування штучних консервантів шляхом заморожування;
- розширити асортимент кулінарної продукції із риби внутрішніх водойм, призначеної для масового харчування.
Технологічні ключові слова:
Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту; Ресторани швидкого харчування
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України 2010 р.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Угода про спільне підприємство; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Промислове підприємство
Сфера діяльності партнера:
Галузі ресторанного господарства і харчової промисловості
Задачі, що стоять перед партнером:
Підписання ліцензійної угоди, угоди про спільне підприємство, інвестування.
Країни, яким надається перевага:
Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Київський національний торговельно-економічний університет
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.