русский english
Технологія вібропереміщення сипких харчових мас для транспортування, розвантаження та завантаження на виробничих площах підприємства
2012-10-01
Активний до:
2013-10-02
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував технологію вібропереміщення сипких харчових мас. Отримана технологія дозволяє підвищити продуктивність вібротранспортування із застосуванням більш простих і дешевих горизонтальних коливань, за рахунок зміни конструкції робочої поверхні. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво
Опис пропозиції:
Найбільш близькою до запропонованої технології вібропереміщення сипких харчових мас є технологія, що здійснюється на вібраційному конвеєрі ВКМ-3, де вібропереміщення відбувається за рахунок спрямованих під гострим кутом до горизонту коливань робочого органа, який має плоску неперфоровану поверхню. Вібропереміщення продукту відбувається стрибками по неперфорованій поверхні у гору під кутом, який задається напрямком коливального процесу. Недоліками цієї технології є: використання більш складних і дорожчих спрямованих коливань і низька швидкість вібротранспортування. У запропонованій технології вібропереміщення цілком залежне від співвідношень геометричних розмірів часток продукту і поверхонь з якими він стикається, а також від кінематичних параметрів механічних коливань. Дана технологія може бути використана на підприємствах харчових виробництв і масового харчування з метою транспортування, розвантаження та завантаження сипких харчових мас на виробничих площах підприємства. Наприклад, зернових мас різних сільськогосподарських культур.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованої технології покладена задача досягнення підвищення продуктивності вібротранспортування із застосуванням більш простих і дешевих горизонтальних коливань, за рахунок зміни конструкції робочої поверхні. Запропонована технологія дозволить підвищити продуктивність вібротранспортування на виробничих площах підприємств харчової промисловості
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Інші ресторани
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник технології вібропереміщення сипких харчових мас для транспортування, розвантаження та завантаження на виробничих площах підприємства є власником патенту України на винахід № 96293 “Спосіб вібропереміщення сипких харчових мас” (отриманого у 2011 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
виробниче підприємство
Сфера діяльності партнера:
харчова промисловість, масове харчування
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.