русский english
Технологія виготовлення хлібо- булочних виробів з використанням глюкозно-фруктозного сиропу.
2012-07-02
Активний до:
2013-07-03
Анотація пропозиції:
Університет м.Києва пропонує удосконалену технологію хлібо-булочних виробів з використанням глюкозно-фруктозного сиропу (ГФС), як цукрозамінника природного походження. Застосування ГФС вітчизняного виробництва науково обгрунтовано і розроблені аспекти його практичного використання у хлібопекарській промисловості. Додається нормативна документація по застосуванню ГФС і внесено доповнення до "Вказівок до рецептур на хлібо-булочні вироби щодо взаємозамінності сировини".
Опис пропозиції:
Цукровмістні продукти , отримані з крохмалю, стали важливим складовим елементом світового ринку цукристих речовин і здійснюють значний вплив на коньюктуру цукру. В Україні промислово випускається ГФС , тому використання цієї цукровмістної сировини є актуальним і своєчасним. Крім того, що ГФС дешевший за цукор, його використання має значні технологічні переваги. Вони полягають в забезпеченні прискоренного приготування тіста, підвищення ступіню активації дріжджів, а також в здійсненні більш вираженого, порівняно з цукром, впливу на процеси уповільнення черствіння виробів, підвищенням гідрофільних властивостей мьякушки і збільшенням в ній водорозчинних речовин, зменшенням крохкості. Дослідженнями in vitro встановлено, що внесення ГФС не впливає на вуглеводне навантаження організму людини і покращує перетравлювання білкових речовин виробів.
Інновації і переваги пропозиції:
Розроблена технологія застосування ГФС при виготовленні хлібо-булочних виробів дозволяє знизити собівартість продукції, розширити сировинну базу, покращати асортимент готової продукції і її якість.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічно доцільно дозувати ГФС в кількості відповідній 1-5% цукру, або дозволяється заміна білого кристалічного цукру з розрахунку 1кг цукру - 1,4кг ГФС.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України №30523, 2008 р.; Патент України №84522, 2008р.
Тип потрібної співпраці:
Адаптація до потреб замовника; Новий спосіб використання існуючої виробничої лінії; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Підприємства по виробництву хлібо-булочних виробів, пекарні.
Сфера діяльності партнера:
Виробництво продуктів харчування
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології в виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Національний університет харчових технологій
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.