русский english
Технологія концентрованих ароматичних екстрактів із рослинної сировини
2012-06-25
Активний до:
2013-06-26
Анотація пропозиції:
Універсітет м.Києва пропонує технологію отримання концентрованих ароматичних екстрактів із пряно-ароматичної сировини та плодово-ягідних соків. Натуральні ароматичні концентрати мають високі органолептичні і фізико-хімічні показникі якості і відрізняються значним вмістом ароматичної основи, що дозволяє зменшити іх витрати при виробництві харчових продуктів порівняно з існуючими аналогами. Розробникі шукають партнерів для впровадження технології.
Опис пропозиції:
Технологія дозволяє проводити адсорбцію ароматичних речовин за допомогою колонки "градієнтної селективності" з вторинної пари під час упарювання під вакуумом вихідної сировини. Такий метод дозволяє ефективно уловлювати ароматичну сировину максимально викокористовуючи адсорбційну ємкість адсорбентів. Для виділення речовин з адсорбційних колонок застосовано новий метод термодинамічної десорбціі в потоці енертного газу в системі охолоджуючих вловлювачів. Цей метод дозволяє виділити ароматичні речовини (АР) у концентрованому стані без хімічних змін. Пропонуються технічні умови та технологічна інструкція на виробництво концентрованих ароматичних єкстрактів.
Інновації і переваги пропозиції:
Технологія має технічну і апаратурну доступність для підприємств харчової промисловості, як малотонажних, так і великої потужності. Наряду з застосуванням стандартного обладнання застосовуються розроблені конструкціі адсорбера та двосекційного вловлювача АР. Економічна ефективність досягається за рахунок раціональної переробки рослинної сировини та випуску продукції, що є конкурентноспроможною за ціною , якістю та широтою асортименту.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Застосування теплодинамічної десорбції з одночасною продувкою інертним газом дозволяє знизити температуру десорбції, що зменшує енерговитрати і підвищує експлутаційний строк адсорбентів.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія виробництва напоїв; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Винно-горілчані вироби; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України №55434, 2010 р.; Патент України №55435, 2010 р.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Технічне консультування; Контроль якості; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Піприємства харчової промисловості.
Сфера діяльності партнера:
Виробництво продуктів харчування, напоїв та лікеро-горілчаної продукції.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україні, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Промисловість
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Національний університет харчових технологій
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.