русский english
Спосіб одержання білково-рослинної основи для збитих солодких страв.
2011-11-29
Активний до:
2012-11-29
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував спосіб одержання білково-рослинної основи для збитих солодких страв. Отримана основа має високу та стабільну піноутворюючу здатність, що дає можливість суттєво знизити собівартість готових страв. Університет шукає партнерів для спільної подальшої роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Найбільш близьким до запропонованого способу є спосіб отримання молочно-білкової основи для десертів, який передбачає нормалізацію та пастеризацію молочної суміші, її охолодження, осадження білків попередньо підготовленою сироваткою, відокремлення сироватки шляхом самопресування. Недоліком цього способу є високі температури обробки, які впливають на біологічну цінність молочно-білкової основи, наявність вершкового присмаку маслянки та велика кількість факторів, що впливають на реологічні властивості молочно-білкової основи. Наведені технології неприйнятні для виробництва десертів, тому що необхідний більш функціональний продукт з ніжною консистенцією та менш вираженим кисломолочним присмаком. Запропонований спосіб отримання молочно-білкової основи для десертів дозволить розширити асортимент солодких збитих страв раціонального, лікувально-профілактичного та дитячого харчування на підприємствах ресторанного господарства, спрощення та здешевлення технологічного процесу осадження білкових речовин з вторинних продуктів переробки молока шляхом використання пюре з плодів кизилу та терену, які містять значну кількість пектинових речовин.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованого способу покладені задачі створення способу виробництва пастоподібної білково-рослинної основи для виробництва солодких збивних страв. Запропонована основа має ряд переваг: при нижчій енергетичній цінності має вищу біологічну цінність, за рахунок вмісту білків знежиреного молока та біологічно-активних речовин кизилу або терену; містить поліфенольні речовини завдяки добавці кизилу або терену, природні компоненти яких зміцнюють кровоносні судини, містить пектинові речовини, які зв’язують важкі метали та виводять їх з організму, тому може бути рекомендовані для раціонального, лікувально-профілактичного та дитячого харчування; технологія виробництва, що спрощує та значно здешевлює виробництво кінцевого продукту.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник способу одержання білково-рослинної основи для збитих солодких страв є власником патенту України на корисну модель 20069 “Спосіб одержання білково-рослинної основи для збитих солодких страв” (отриманого у 2007 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Виробниче підприємство
Сфера діяльності партнера:
Харчові виробництва та підприємства ресторанного господарства
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження способу
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.