русский english
Спосіб отримання сухої суміші для збитих солодких страв та виробів.
2011-11-29
Активний до:
2013-11-29
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував спосіб отримання сухої суміші для збитих солодких страв. Отримана суха суміш має багатофункціональне призначення, так як на її основі після гідратації рідиною та додавання інших компонентів можливо отримувати широкий асортимент страв за здешевленою технологією. Університет шукає партнерів для спільної подальшої роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Найбільш близьким до запропонованого способу є спосіб одержання білково-рослинної основи для збитих солодких страв, який передбачає окрему підготовку рослинного та молочного компонентів, їх змішування, утворення білково-вуглеводного комплексу та відокремлення сироватки. Недоліком цього способу є висока вологість отриманої основи, а отже вона має обмежений термін зберігання навіть при понижених температурах. Наведений спосіб звужує асортимент продукції на їх основі з-за високої вологості білкового компоненту та специфічності його застосування. Запропонований спосіб отримання сухої суміші для збитих солодких страв та виробів містить у собі пастеризацію знежиреного молока, його охолодження, підготовку пюре кизилу чи терену, або їх суміші, додавання цукру, коагуляцію білків, відділення згустку шляхом самопресування, гомогенізацію білково-вуглеводного згустку, його сушіння гарячим повітрям, подрібнення гранул, додавання цукру методом купажування, перемішування та фасування. Запропоновані сухі суміші мають ряд переваг, а саме, збільшенні строки зберігання без застосування холодильного обладнання, багатофункціональне призначення.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованого способу покладена задача розширення асортименту продукції раціонального, лікувально-профілактичного та дитячого харчування на підприємствах ресторанного господарства, спрощення та здешевлення технологічного процесу осадження білкових речовин з вторинних продуктів.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник способу отримання сухої суміші для збитих солодких страв та виробів є власником патенту України на корисну модель 27201 “Спосіб отримання сухої суміші для збитих солодких страв та виробів” (отриманого у 2007 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Виробниче підприємство
Сфера діяльності партнера:
Ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження способу
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.