русский english
Спосіб отримання багатофункціональної сухої суміші для виробництва страв пребіотичної дії з яєць.
2011-10-21
Активний до:
2013-10-21
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області запропонував спосіб отримання багатофункціональної сухої суміші для виробництва страв пребіотичної дії з яєць, на основі якої, шляхом гідратації рідиною можливо отримувати широкий асортимент страв та виробів за здешевленою технологією, а саме омлети, молочно-яєчні коктейлі, яєчні пудинги, бісквітний напівфабрикат тощо. Університет шукає партнерів (підприємства харчової промисловості) для спільної роботи з впровадження способу у виробництво.
Опис пропозиції:
Найбільш близьким до запропонованого способу є спосіб приготування омлету, який передбачає змішування яєчного порошку з рідиною (молоком, водою, вершками), додавання солі, перцю і термічну обробку. До недоліків цього способу можна віднести складність та тривалість процесу відновлення яєчного порошку. Готовий омлет має ярко виражений запах яєчного жовтка, щільну консистенцію, а при незначних порушеннях технологічного процесу готова страва може набути синього відтінку. Запропонований спосіб отримання багатофункціональної сухої суміші для виробництва страв пребіотичної дії з яєць включає просіювання всіх компонентів для видалення грудок та сторонніх домішок, їх змішування з додатковим введенням інуліну, пектину і сухого молока при певних співвідношеннях складників. Страви та вироби, що виготовленні на основі запропонованої суміші, мають перед прототипом ряд переваг: володіють пребіотичною дією, при нижчій енергетичній цінності мають вищу біологічну цінність, за рахунок вмісту білків сухого молока та біологічно-активних речовин інуліну.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованого способу покладена задача створення способу та технології виробництва сухої суміші для отримання широкого асортименту страв та виробів з яєць з пребіотичною та радіопротекторною дією на підприємствах ресторанного господарства та для домашнього використання.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник способу отримання багатофункціональної сухої суміші для виробництва страв пребіотичної дії з яєць є власником патенту України на корисну модель 24986 МПК 2006 А23J 1/08 “Спосіб отримання багатофункціональної сухої суміші для виробництва страв пребіотичної дії з яєць” (опубл. 25.07.2007 року).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Виробниче підприємство.
Сфера діяльності партнера:
Харчове виробництво, підприємство ресторанного господарства
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження способу у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.