русский english
Технологія композиції виготовлення пудингів.
2011-10-21
Активний до:
2013-10-21
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області запропонував технологію композиції виготовлення пудингів, яка поліпшить функціональний стан шлунково-кишкового тракту, сприяє вираженому антиоксидантному ефекту, має нейтральний смак, дає змогу розробити широкий асортимент десертів з різними рослинними добавками, значно зменшує тривалість виготовлення десертів. Університет шукає партнерів (підприємства харчової промисловості) для спільної подальшої роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Найбільш близькою по технічній сутності до передбачуваної корисної моделі є суха суміш для молочно-білкових пудингів (Пат. 39381 А Україна, МПК (2009) A 23 L 1/00, A 23 С 9/00), яка складається з сухої молочної основи (50,3-54,7%), фруктози (17,3-19,6%), сухої суміші молочних білків (11,5-15,1%), стабілізаційної системи (15,3-16,5%), ваніліну (0,1-0,3%). Проте недоліком композиції є недостатньо пориста структура виробу. Запропонована композиція для виробництва пудингів складається з сухої молочної основи, ваніліну, картопляного крохмалю, додатково містить порошок кореня солодки, стабілізатор консистенції хамульсіон, в якості молочної основи використовуване сухе знежирене молоко у певних співвідношеннях компонентів. Застосування порошку кореня солодки як нетрадиційної складової сухих молочних консервів надає виробам оздоровчого характеру. Виключення цукру знижує калорійність продуктів і дає змогу вживати сухі десертні суміші людям, хворим на цукровий діабет.
Інновації і переваги пропозиції:
Використання даної композиції дозволить поліпшити функціональний стан шлунково-кишкового тракту та покращити спектр імуноглобулінів, порошок має нейтральний смак, що дає змогу розробити широкий асортимент десертів з різними рослинними добавками, значно зменшується тривалість виготовлення десертів, технологічний цикл стає коротшим, спрощеним та більш зручним, готові вироби мають рівномірну пористу консистенцію, до того ж внаслідок рівномірного розподілення вологи, довгий час зберігають свіжість.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник технології композиції виготовлення пудинків є власником патенту України на корисну модель Пат. 50077 Україна, МПК 2009 А23С 9/00. “Композиція для виробництва пудингів” (опубл. 25.05.2010 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Виробниче підприємство.
Сфера діяльності партнера:
Харчове виробництво.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.