русский english
Спосіб виробництва продукту з сиру кисломолочного пребіотичної дії з начинкою.
2011-10-21
Активний до:
2013-10-21
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував спосіб виробництва продукту з сиру кисломолочного пребіотичної дії з начинкою. Використання запропонованого способу надає можливість отримати продукт багатофункціонального призначення, на основі якого можна отримати широкий асортимент страв та виробів пребіотичної дії. Університет шукає партнерів (харчові підприємства) для спільної роботи по впровадженню способу у виробництво.
Опис пропозиції:
Найбільш близьким до об'єкта, що запропоновано є спосіб виробництва сирка глазурованого з сиру кисломолочного, який передбачає приготування сиркової маси та формування виробу під тиском, таким чином, що сформована маса по всій довжині виробу має порожнину, яка під тиском заповнюється фруктовим наповнювачем. Сформований сирок глазурують, охолоджують та пакують (Патент № 2159554, Росія). Недоліком цього способу є реструктуризація казеїну та зниження харчової цінності сиру кисломолочного під впливом тиску, а також підвищення кислотності виробу. Запропонований спосіб виробництва продукту з сиру кисломолочного пребіотичної дії з ароматизованою начинкою на основі томатного соку, дозволить розширити асортимент виробів для використання їх у функціональному харчуванні. Виріб має ряд переваг: має пребіотичну дію, збагачений мінеральними речовинами за рахунок начинки на основі томатного соку, має високі споживчі властивості.
Інновації і переваги пропозиції:
При використанні запропонованого способу виробництва продукту з сиру кисломолочного пребіотичної дії з начинкою на основі томатного соку можна отримати продукт багатофункціонального призначення, так як на його основі можливо отримати широкий асортимент страв та виробів, а саме бутербродну масу, гарячу закуску, фарш для мучних напівфабрикатів, мучних випічних виробів тощо.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник способу виробництва продукту з сиру кисломолочного пребіотичної дії з начинкою є власником патенту України на корисну модель МПК 20 А23J 1/08 "Спосіб виробництва продукту з сиру кисломолочного пре біотичної дії з начинкою" (опубл. 25.07.2007 року).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Адаптація технології на нові матеріали; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Виробниче підприємство.
Сфера діяльності партнера:
Харчове виробництво.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження способу
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.