русский english
Дослідження властивостей вологи харчової сировини та продуктів методом ЯМР
2014-05-20
Активний до:
2015-05-21
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок пропонує послуги з дослідження властивостей вологи харчової сировини та продуктів, які відносяться до капілярно-пористих колоїдних матеріалів, з використанням оригінальної методики. Університет шукає інвесторів і партнерів для практичної реалізації запропонованого способу-винаходу.
Опис пропозиції:
Пропонуються послуги з дослідження та аналізу властивостей капілярно-пористих колоїдних матеріалів, до яких відноситься більша частина харчової сировини та продуктів. Отримана інформація буде корисною для інженерів технологів переробної галузі сільськогосподарської продукції, харчоконцентратної та харчової галузей промисловості. Особливості даної послуги полягають у тому, що під час дослідження вологи харчової сировини та продуктів застосовується ЯМР-спектрометр та методика визначення коефіцієнту самодифузії, який є показником стану води у харчових продуктах і характеризує її спроможність взаємодіяти з іншими речовинами. Результати отримані за використання даного способу мають високу точність, оскільки вода колоїдного-капілярно-пористого матеріалу досліджується на молекулярному рівні.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційність пропозиції полягає у тому, що вона включає аналіз характеру спаду сигналу луни в залежності від часу інтервалів між зондуючими імпульсами. Метод дозволяє визначити час спін-спінової релаксації та зробити висновки щодо стану вологи у досліджуваних харчових продуктах та сировині. З використанням методу існує можливість визначення відносної зміни коефіцієнта самодифузії молекул води у харчових продуктах методом ЯМР, який дозволяє визначити зміни стану вологи харчових продуктів та сировині за різних фізичних умов або з різними харчовими добавками.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Методи виявлення та аналізу
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Харчові добавки/вітаміни; Інші харчові продукти і напої
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України на корисну модель «Спосіб визначення відносної зміни коефіцієнта самодифузії молекул води у харчових продуктах методом ЯМР». Власник ХДУХТ. Отриманий 10.02.2014 р.
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення
Тип шуканого партнера:
Підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, підприємства з виробництва харчових добавок та харчоконцентратів.
Сфера діяльності партнера:
Переробна галузь сільськогосподарської продукції, харчоконцентратна та харчова галузь промисловості.
Задачі, що стоять перед партнером:
Зміна існуючих технологій (установок, процесів, тощо) потенційного партнера; технічне консультування; спільна подальша розробка; випробування нових застосувань; адаптація до вимог замовника; угода про спільне підприємство. Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.