русский english
Технологія отримання комбінованого пакувального матеріалу на основі природних складових
2014-01-15
Активний до:
2015-01-16
Анотація пропозиції:
Науковці Харківського державного університету харчування та торгівлі (Україна) пропонують технологію отримання комбінованого пакувального матеріалу на основі природних складових, призначеного для упакування та зберігання пастоподібних продуктів, зокрема фруктово-овочевих паст і соусів. Завдяки виключно природним складовим матеріал здатний біорозкладатися у природних умовах. Університет шукає партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Запропонована технологія дає можливість отримати комбінований пакувальний матеріал на основі природних відновлюваних складових, що забезпечує його потенційну біологічну розкладуваність в оточуючому середовищі. Поряд із збереженістю вихідних органолептичних властивостей запакованих харчових продуктів у запропонований пакувальний матеріал, зводяться до максимального обмеження втрати фізіологічно важливих компонентів, особливо вітамінів. Зокрема вміст вітаміну С зберігається на 75…85%, що дає можливість відмовитися від додаткового введення консервантів у продукт.
Інновації і переваги пропозиції:
Широке використання синтетичних матеріалів у складі паковання для харчових продуктів останнім часом спричинило низку проблем екологічного характеру. Запропонована технологія дозволяє отримати комбінований пакувальний матеріал на основі паперу здатного до біорозкладування, що зменшить екологічне навантаженя на оточуюче середовище. Внутрішній шар з природного полімеру надає матеріалу високі бактеріостатичні властивості, що забезпечить запобігання розмноження патогенних мікроорганізмів, і тим самим підвищить надійність збереженості упакованого в нього харчового продукту.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
На продукцію отримано санітарно-гігієнічний висновок та затверджено в установленому порядку нормативно технічну документацію (пакети ТУ, ТІ):
ТУ У 17.1-01566330-270:2012 «Матеріал комбінований пакувальний. Технічні умови».
Технологічні ключові слова:
Харчова упаковка / транспортування; Якість та безпека харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Пакувальні вироби і системи
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Авторські права (copyright)
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Подано заявку на патент.
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Підприємства пакувальної галузі, харчової промисловості.
Сфера діяльності партнера:
Харчова, переробна та пакувалні галузі.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія, Євросоюз
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.