русский english
Технологія отримання соусів функціонального призначення на основі фруктів та овочів вітчизняної селекції
2014-01-15
Активний до:
2015-01-16
Анотація пропозиції:
Університет, м. Харків, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, запропонував технологію отримання фруктово-овочевих соусів екологічно безпечних та з підвищеною харчовою цінністю, що забезпечить збагачення раціону людини на життєво необхідні мікронутрієнти і зниження захворюваності населення. Університет шукає партнерів для впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Запропонована технологія дає можливість розширити асортимент продукції з овочів лікувально-профілактичного призначення шляхом використання у її складі фруктово-овочевої сировини вітчизняної селекції. Розробка соусів функціонального призначення полягає у виборі раціональних параметрів обробки рослинної сировини з метою максимального збереження у ній біологічно-активних речовин, в тому числі вітамінно-мінерального комплексу.
Інновації і переваги пропозиції:
Переваги пропозиції полягають у використанні фруктово-овочевої сировини вітчизняної селекції. Враховуючи те, що фруктово-овочева сировина може містити контамінанти у надлишкових кількостях, розроблено способи їх зниження залежно від її видової та сортової особливостей. Технологія передбачає оптимальні параметри обробки фруктово-овочевої сировини, що дає можливівсть максимально зберегти у готових соусах баластні речовини, вітаміни, мінерали, а також природний пігментний комплекс, завдяки чому вони можуть використовуватися в дієтичному та профілактичному харчуванні.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
На продукцію отримано санітарно-гігієнічні висновки та затверджено в установленому порядку нормативно технічну документацію (пакети ТУ, ТІ):
ТУ У 15.3-01566330 – 189:2006 «Томат-продукти концентровані. Технічні умови». ТУ У 15.3-01566330-244:2010 «Соуси з перцю солодкого. Технічні умови».
Технологічні ключові слова:
Сільськогосподарська техніка / технологія; Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патенти України на корисну модель «Спосіб стабілізації кольору рослинної сировини, «Спосіб стабілізації кольору рослинної сировини, яка містить антоціани». «Спосіб виробництва концентрованих томатопродуктів».
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Технічне консультування; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
Овочепереробні підприємства
Сфера діяльності партнера:
Переробна, харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво
Країни, яким надається перевага:
Україна, Росія, Євросоюз
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.