русский english
Технологія калібрування овочів і фруктів по розмірах на необхідне для будь-якого технологічного процесу переробки число фракцій
2012-10-01
Активний до:
2013-10-02
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував технологію калібрування овочів і фруктів по розмірах. Отримана технологія використовує просту та зручну в обслуговуванні і настроюванні машину, яка працює без застосування дорогих редукторів. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво
Опис пропозиції:
Найбільш близькою до запропонованої технології калібрування овочів і фруктів по розмірах є технологія, що здійснюється у пристрої для сортування (А.С. 1637745 А1. СРСР від 30.03.1991 р.). Пристрій складається з електродвигуна, що через пасову передачу передає момент, що крутить, на кривошипно-шатунний механізм, який створює зворотно-поступові рухи, що передаються на лоток, який калібрує, який складається з планок. Відстань між планками можна змінювати, тим самим регулювати розмір плоду, що проходить крізь лоток. Плоди, подавані на лоток і не минаючі крізь нього через свій розмір, сходять з лотка. Недоліками цього пристрою є: робочий орган представляє складну розбірну конструкцію; установка калібрує тільки на дві фракції; складний механізм отримання спрямованих коливань. Запропонована технологія здійснюється у машині, яка містить електродвигун і бункер, встановлений на прямокутній основі ексцентриковий вібратор через шток за допомогою двох шарнірних з'єднань, надає спрямовані під кутом 45о до горизонту коливання деці, яка складається з трьох обмежуючих бортів і поділяючій поверхні, що зроблена з двох швелерів з пазами, які з’єднанні за допомогою решітки з сталевих прутків, що мають між собою меншу відстань на одному кінці деки і більшу на іншому, де вони плавно загнуті до низу, причому в пазах швелерів встановлено візок, що має свій привод з пасовою передачею і складається з двох перекладин із двома роликами на кожній, а перекладини з’єднані за допомогою вала, на який вдягнуто полий гумовий циліндр, який стикається з решіткою зі сталевих прутків знизу. Дана технологія може бути використана у переробній галузі харчової промисловості, зокрема, для калібрування овочів і фруктів по розмірах яке потрібне для консервних заводів овочесховищ, фабрик напівфабрикатів
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованої технології покладена задача створення машини для сортування будь-яких плодів овочів і фруктів, що має просту конструкцію зручну в обслуговуванні і настроюванні, працює без застосування дорогих редукторів. Запропонована технологія дозволить підвищити число фракцій плодів, які необхідні для будь-якого технологічного процесу переробки сировини
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник технології калібрування овочів і фруктів по розмірах є власником патенту України на корисну модель 40429 “Універсальна машина калібрування овочів” (отриманого у 2009 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
консервні заводи овочесховищ, фабрики напівфабрикатів
Сфера діяльності партнера:
переробна промисловості
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.