русский english
Технологія отримання якісних макаронних виробів з покращеними харчовими і біологічними властивостями
2012-10-01
Активний до:
2013-10-02
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував технологію отримання якісних макаронних виробів з покращеними харчовими і біологічними властивостями. Отримана технологія дозволяє більш якісно перемішувати тісто, мати його високу ефективність вакуумування, а також можливість отримання необхідних параметрів тіста на виході. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво
Опис пропозиції:
Найбільш близькою до запропонованої технології отримання якісних макаронних виробів є технологія, що здійснюється у шнековому макаронному пресі ЛПЛ-2М. Даний прес являє собою конструкцію, яка містить у собі горизонтальний одношнековий екструдер, однокамерний тістоміс та дозувальні пристрої. Всередині екструдера встановлено однозахідний пресуючий шнек довжиною 1400 мм, діаметром 120 мм, з шагом витка 100 мм. На корпусі екструдера закріплена голівка для установки круглої матриці. Знизу до голівки прижимається кільце матриці – держателя. У середній частині шнек має розрив гвинтової плоскості, де розташована шайба, яка забезпечує рух тіста по перпендикулярному каналу для видалення повітря з тіста. Недоліками цієї установки є: недостатня тривалість замісу тіста у тістосмісителі; низька ефективність вакуумування тіста; отримання напівфабрикатів, які не відповідають вимогам якісної продукції; неможливість забезпечення необхідного вакуумного тиску; санітарна обробка потребує значних зусиль і часу. Запропонована технологія здійснюється у шнековому макаронному пресі, який містить пресуючу камеру зі шнековим циліндром з водяною рубашкою, шнеком, голівки пресу зі змінними матрицями і ножами, однокамерний тістосміситель, шнековий дозатор борошна, роторний дозатор води, водокільцевий вакуум-насос, трубопроводи, додатково містить електродвигун, який передає рух через привідний пристрій ущільнюючій камері зі пресуючим шнеком усередині. Дана технологія може бути використана у макаронному виробництві для отримання якісних макаронних виробів з покращеними харчовими і біологічними цінностями
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованої технології покладена задача створення шнекового макаронного пресу, який дозволить здійснювати вихід якісних макаронних виробів з покращеними харчовими і біологічними цінностями. Запропонована технологія дозволить підвищити ефективність вакуумування тіста
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник технології отримання якісних макаронних виробів з покращеними харчовими і біологічними властивостями є власником патенту України на корисну модель 59910 “Шнековий макаронний прес” (отриманого у 2011 році)
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
макаронне виробниче підприємство
Сфера діяльності партнера:
харчова промисловість
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Технічний центр / Центр передачі технологій
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.