русский english
Технологія виготовлення хліба з суцільнозмеленого зерна пшениці
2012-07-05
Активний до:
2013-07-06
Анотація пропозиції:
Вищий навчальний заклад м.Киева пропонує технологію виготовлення хліба з борошна підвищеної дісперсності "Здоров'я", що отримується з суцільнозмеленого зерна пшениці. На основі визначення хімічного складу і хлібопекарських властивостей цього борошна, а також вивчення фізичних, біохімічних і мікробіологічних процесів при його застосуванні розроблена раціональна технологія виготовлення хліба підвищеної харчової цінності.
Опис пропозиції:
Одним з напрямків підвищення харчової цінності хліба є його виробництво з борошна високого виходу (обойного), яке за хімічним складом близьке до зерна. Але хліб з пшеничного обойного борошна в Україні практично не виробляється, що пов'язано з його низькими хлібопекарськими властивостями. Борошно з суцільнозмеленого зерна "Здоров'я" за виходом близьке до обойного, але має значно меньшу крупність і задовільні технологічні характеристики. Технологія також дає можливість ефективного застосування сухої пшеничної клейковини, ферментативноактивного соєвого борошна та заквасок-підкислювачів. Порівняно з хлібом з сортового борошна в отриманих зразках міститься більша кількість харчових волокон, мінеральних речовин і вітамінів, що при регулярному його вживанні сприятиме покращанню перестальтикі кишечника, зменшенню вмісту холестерина в крові та сприятимиме вилученню з організму людини шкідливих речовин. Хліб рекомендовано для широких верств населення.
Інновації і переваги пропозиції:
Виробництво хліба з борошна суцільнозмеленого зерна пшениці має нижчу собівартість, ніж з сортового борошна. Технологія дозволяе разширити асортимент завдяки виробництву високоякісной продукції з підвищеними харчовими властивостями. Технологія забезпечена затвердженими рецептурами і технологічними інструкціями.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Хліб може виготовлятись як формовим так і подовим методом з використанням печей та вистійно-пічних агрегатів різноманітних конструкцій.
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Патент України №85472, 2009г.
Тип потрібної співпраці:
Адаптація до потреб замовника; Адаптація технології на нові матеріали; Технічне консультування; Контроль якості; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Підприємства по виробництву хлібо-булочних виробів, пекарні
Сфера діяльності партнера:
Виробництво хлібо-булочних виробів.
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво.
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Національний університет харчових технологій
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.