русский english
Технологія сушіння дрібнокускових харчових продуктів
2012-05-26
Активний до:
2013-05-27
Анотація пропозиції:
Університет в Донецькій області, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок запропонував технологію сушіння дрібнокускових харчових продуктів. Отримана технологія дозволяє прискорити процес сушіння, знизити енерговитрати за рахунок переносу теплоти в продукті як конвекцією так і теплопровідністю від барабана сушильного апарату, конструкція якого спрощує питання монтажу, експлуатації та ремонту. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження технології.
Опис пропозиції:
Найбільш близькою до запропонованого апарату є барабанна сушарка СБУ-1, яка використовується для сушіння цукру. Сушарка складається з перфорованого циліндричного барабану, який нахилений в бік руху продукту і обертається, опорно-приводної станції, живильника, двох нерухомих кожухів та труби з дефлектором для видалення відпрацьованого повітря. На внутрішній поверхні перфорованого барабану встановлені фігурні лопатки для рівномірного розподілу продукту. Матеріал, який подається живильником, транспортується за рахунок фігурних лопаток і нахилу барабана уздовж його стінок. Однак у даного апарата є ряд недоліків: високий гідравлічний опір фігурних лопаток; не зручний для експлуатації привід обертального руху барабану; відсутність регулювання швидкості обертання барабану; конструктивна складність опорно-привідної станції; відносно велика тривалість сушіння. Запропонований сушильний апарат який складається з корпуса, барабана конічної форми з гвинтовою насадкою, шлюзового живильника, двигуна, повітроводів для входу і виходу теплоносія може бути використаний при переробці рослинної сировини, наприклад, для сушіння картоплі, моркви, буряку, плодів, ягід, зернових продуктів для зниження енерговитрат за рахунок переносу теплоти в продукті як конвекцією так і теплопровідністю.
Інновації і переваги пропозиції:
В основу запропонованої технології покладена задача створення апарата, який дозволить скоротити тривалість сушіння і, відповідно, покращити якість готового продукту за рахунок збереження більшої кількості корисних речовин, зменшити енергетичні витрати на проведення процесу сушіння та покращити умови експлуатації апарату. Запропонований сушильний апарат дозволяє знизити енергетичні витрати за рахунок зниження гідравлічного опору та інтенсифікації сушіння за рахунок безперервних ударів частинок продукту о стінки барабану.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Обробка харчових продуктів; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Виробництво; Товари і устаткування виробничого призначення
Поточна стадія розвитку:
Макет, дослідний зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Установа-заявник технології сушіння дрібнокускових харчових продуктів є власником патенту України на корисну модель 30482 “Сушильний апарат” (отриманого у 2008 році).
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера; Розробка і виготовлення на замовлення; Контроль якості
Тип шуканого партнера:
виробниче підприємство
Сфера діяльності партнера:
підприємство харчової промисловості
Задачі, що стоять перед партнером:
впровадження технології
Країни, яким надається перевага:
Росія, Україна
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Донецький національний університет економіки і торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.