русский english
Технологія спеціального безбілкового хліба для хворих з порушеннями білкового обміну
2014-04-16
Активний до:
2019-04-17
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, що спеціалізується в галузі освітніх послуг та наукових розробок, пропонує технологію спеціального безбілкового хліба для дієтотерапії хворих з порушеннями білкового обміну речовин, що характеризується високими органолептичними і фізико-хімічними показниками якості, подовженими термінами зберігання та низькою ціною.Університет шукає партнерів та інвесторів для спільної роботи з впровадження технології у виробництво.
Опис пропозиції:
Технологія передбачає використання як «борошняної складової» новоствореної системи рецептурних компонентів «борошна безбілкового» на основі полісахаридів рослинного і мікробного походження, а також природного каротиноїдного збагачувача з моркви з метою розширення асортименту, створення виробів з високими органолептичними і фізико-хімічними показниками, подовженими термінами зберігання, підвищеною харчовою цінністю і низькою відпускною ціною. На основі технології розроблено асортимент виробів: хліб дієтичний безбілковий, хліб безбілковий «Селянський», хліб безбілковий «Морквяний» з високими показниками якості і підвищеною харчовою цінністю.
Інновації і переваги пропозиції:
Запропонована технологія дозволяє розширити асортимент спеціальних безбілкових виробів, створити хліб із високими органолептичними і фізико-хімічними показниками, подовженими термінами зберігання, підвищеною харчовою цінністю і низькою відпускною ціною. Технологія забезпечена затвердженою нормативною документацією.
Конкурентні переваги запропонованої технології отримання спеціального безбілкового хліба на основі полісахаридів рослинного і мікробного походження обумовлені покращеними структурно-механічними властивостями безбілкового тіста та готових виробів на його основі.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Використання нової системи полісахаридвмісних рецептурних компонентів «крохмаль кукурудзяний-борошно житнє-ксантан» у раціональному співвідношенні 100:5:0,3 за рахунок складної взаємодії структурних біополімерів забезпечує формування безклейковинної структури хліба, а також дозволяє отримати безбілкове тісто, що відрізняється поліпшеними структурно-механічними характеристиками й може бути оброблене механічно.
Новий спосіб додавання жиру в суміш сухих рецептурних компонентів у раціональному співвідношенні «крохмаль кукурудзяний-жир» як 100:10 дозволяє збільшити термін зберігання хліба безбілкового «Селянського» з 24 до 36 год.
За умови додавання каротиноїдного збагачувача з моркви хліб безбілковий «Морквяний» збагачується вітамінами, мінеральними речовинами, харчовими волокнами. За умови споживання 100 г цього хліба дітьми різного віку (від 6 до 17 років) і статі потреба у β-каротині забезпечується на 61,0…94,1%.
Технологічні ключові слова:
Медицина, охорона здоров'я; Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Інші області споживчого ринку (не згадані в інших місцях)
Поточна стадія розвитку:
Промисловий зразок
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
Підприємство-заявник технології спеціального безбілкового хліба для хворих з порушеннями білкового обміну є власником патенту України на корисну модель (отриманого у 2010 р.) "Спосіб виробництва хліба зі зниженим вмістом білка ", патенту України на корисну модель (отриманого у 2012 р.) "Спосіб виробництва спеціального дієтичного хліба зі зниженим вмістом білка".
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Спільна подальша розробка; Випробовування нових застосувань; Адаптація до потреб замовника; Зміна існуючих технологій (установок, процесів.) потенційного партнера
Тип шуканого партнера:
Хлібозаводи, пекарні, харчоблоки лікувальних установ
Сфера діяльності партнера:
Хлібопекарська промисловість, медицина
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології з метою випуску необхідної кількості спеціальних продуктів за попереднім замовленням родин, в яких є хворі з порушеннями білкового обміну
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.