русский english
Нові види продуктів харчування підвищеної біологічної цінності
2012-02-10
Активний до:
2013-02-10
Анотація пропозиції:
Університет м.Києва пропонує нові види продуктів харчування збагачених біологічно-активними компонентами - борошном пророщених злаків (пшениці, ячменю, вівса, жита, кукурудзи). Застосування борошна можливе при виробництві кондитерських виробів, мясних і молочних продуктів, сухих сніданків, продуктів екструзійних технологій тощо. Розробники шукають партнерів зацікавлених у виробництві продуктів з біологічно-диєтичними властивостями.
Опис пропозиції:
Пророщені зерна злаків містять значну кількість біологічно-активних речовин, в тому числі амінокислоти, легко засвоювані вуглеводи, харчові волокна мінеральні речовини, вітаміни та багато інших корисних компонентів. У пророщеному зерні великий вміст рослинних ферментів, за допомогою яких високомолекулярні речовини гідролізуються до низкомолекулярних компонентів, які легко засвоюються організмом людини. Зерна пророщених злаків є цінним біологічно активним продуктом, який можна використовувати як домішок до різих видів харчових продуктів. Вони підвищують харчову цінність, покращують смакові якості, стабілізують структуру за рахунок високої гігроскопічності. Пророщені злаки мають високі поживні та дієтичні властивості, тому продукти з їх застосуванням можна рекомендувати для вживання всім верствам населення.
Інновації і переваги пропозиції:
Застосування пророщених злаків дає можливість створити нові види харчових продуктів з підвищеною харчовою та біологічною цінністю, з оригінальними смаковими властивостями, зменшеною калорійністю та подовженим терміном зберігання.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Технології харчової промисловості; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Технологія харчових продуктів
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Харчові добавки/вітаміни; Продукти харчування повсякденного попиту
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
№7930 Патент України на корисну модель, 2005 рік;
№ 18762 Патент України на корисну модель, 2006 рік.
Тип потрібної співпраці:
Спільна подальша розробка; Технічне консультування; Фінансові ресурси
Тип шуканого партнера:
Підприємства харчової промисловості
Сфера діяльності партнера:
Виробництво харчових продуктів
Задачі, що стоять перед партнером:
Сприяння у впровадженні технології
Країни, яким надається перевага:
Україна, СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
> 500 співробітників
Центр, що надав профіль
Національний університет харчових технологій
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.