русский english
Універсальна ІЧ-сушарка органічної природної сировини
2018-02-06
Активний до:
2019-02-07
Анотація пропозиції:
Харківський державний університет харчування та торгівлі (м. Харків, Україна) пропонує проект впровадження конструкції універсальної ІЧ-сушарки органічної природної сировини. Реалізація проекту дозволить розширити асортимент продукції природного походження, згладити сезонність вживання продуктів природнього походження та зменшити собівартість отриманих продуктів харчування. Університет шукає партнерів для спільної роботи з впровадження конструкції у технологічні процеси виробництва.
Опис пропозиції:
Запропонована конструкція універсальної ІЧ-сушарки органічної природної сировини, дозволяє зменшити енерго- та металоємність існуючих сушарок та розширити асортимент природної рослинної продукції високої біологічної якості, зберегти показники харчової цінності при її переробці та згладити сезонність її споживання. Застосування високоінтенсифікованого процесу ІЧ-сушіння на базі розробленої ІЧ-сушарки дасть змогу значно прискорити процес ІЧ-сушіння сировини, підвищити якість сушених природних напівфабрикатів з одночасною їх стерилізацією в ІЧ полі, а також покращити умови експлуатації сушарного обладнання.
Перевагами впровадження даної конструкціїуніверсальної ІЧ-сушарки органічної природної сировини є безперервна робота апарата з можливістю одночасного сушіння декількох різновидів сировини в модульних сітчастих ємностях, використання в якості нагрівача – гнучкого плівкового резистивного електронагрівача випромінюючого типу та підвищення якості отриманої продукції за рахунок м’якого температурного режиму та зменшення тривалості термічної обробки сировини шляхом використання вібрації.
Пробні партії виробництва висушених рослинних напівфабрикатів мали позитивну оцінку за органолептичними та техніко-економічними показниками.
Інновації і переваги пропозиції:
Інноваційною ідеєю запропонованої конструкції є розробка принципово нового обладнання для ІЧ-сушіння з метою отримання висушеної органічної природної сировини підвищеної біологічної цінності, удосконалення способу виробництва сушених виробів та відповідного технологічного обладнання на основі застосування інноваційних аспектів інтенсифікації тепломасоперенесення при сушіння органічної природної сировини у ІЧ-сушарці, підвищення ефективності переробки природної сировини при зниженні матеріальних та енергетичних затрат в процесі ІЧ-сушіння.
Додаткова інформація (технічні подробиці)
Технологічні ключові слова:
Сільське господарство; Харчові добавки / інгредієнти / функціональна їжа; Обробка харчових продуктів; Якість та безпека харчових продуктів; Харчування та здоров'я
Короткі коди сфер ринкового застосування:
Харчові продукти і напої; Здорова їжа; Харчові добавки/вітаміни
Поточна стадія розвитку:
НДР, лабораторні випробування
Права інтелектуальної власності:
Патент отриманий
Коментарі, дата і номер патенту, якщо є:
-
Тип потрібної співпраці:
Ліцензійна угода; Технічне консультування
Тип шуканого партнера:
Підприємства з виробництва харчової, хімічної та фармацевтичної продукції
Сфера діяльності партнера:
Машинобудування, харчова, хімічна та фармацевтична промисловість, ресторанне господарство
Задачі, що стоять перед партнером:
Впровадження технології у виробництво, машинобудування
Країни, яким надається перевага:
Україна, країни СНД
Вид організації:
Установа
Організація / Тип компанії:
Дослідний інститут / Університет
Розмір організації - автора профілю:
250-500 співробітників
Центр, що надав профіль
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Виявити зацікавлення
Компанія *
Контактна особа *
Країна *
Місто *
Контактувати за допомогою
Ел.скринька *
Адреса
Індекс
Телефон *
Факс
Повідомлення *
Код *


Copyright © 2008-2013 Електронна платформа UTTN
Copyright © 2013 NTTN, Innovation Network. All Rights Reserved.